Чи можлива дружба з колишніми: 3 способи дізнатися від психолога

Чи можлива дружба з колишніми: 3 способи дізнатися від психолога

Спочатку поставте собі запитання: а чи були ви друзями до того, як почався роман? / фото: ua.depositphotos.com

Американський психолог і доктор філософії Марк Треверс розповів про три способи дізнатися, чи можливо залишатися друзями з колишніми партнерами, пише Forbes.

Чи можлива дружба з колишніми – 3 способи дізнатися

Перший спосіб – поставте собі запитання: а чи були ви друзями до того, як почався роман? Класичне дослідження, проведене вченими з Університету штату Іллінойс, показало, що колишні партнери значно частіше залишалися друзями після розставання, якщо вони були друзями до початку романтичних стосунків.

Другий спосіб – визначити, які мотиви колишнього партнера в бажанні залишитися друзями. Нещодавнє дослідження, опубліковане в журналі Personal Relationships, припускає, що існує чотири основні мотиви: безпека, практичність, ввічливість, романтичні бажання. Учені дійшли висновку, що дружба після розриву стосунків навряд чи триватиме довго, якщо її основу складають невирішені романтичні бажання. З іншого боку, дружба після розставання, найімовірніше, процвітатиме, якщо рішення залишитися друзями визначає безпека.

Відео дня

Третій спосіб – з’ясувати, чому ви хочете залишитися друзями. Дослідження також показують, що партнери, які ініціюють розрив, з більшою ймовірністю захочуть залишитися друзями. Однак це прагнення до дружби іноді буває короткочасним і корисливим.

Нагадаємо, раніше психолог пояснив надзвичайні ревнощі “синдрому Отелло”.

www.unian.ua