За попереднім записом в єЧерзі кордон перетнули вже 100 тисяч автобусів

За попереднім записом в єЧерзі кордон перетнули вже 100 тисяч автобусів

Послугою онлайн-реєстрації у системі єЧерга для перетину кордону з серпня минулого року скористалися вже 100 тис. автобусів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Із серпня минулого року вже 100 тисяч автобусів перетнули кордон за онлайн-записом у системі єЧерга. Сьогодні послуга доступна на 28 пунктах пропуску», – йдеться в повідомленні.

На 16 пунктах перевізники обирають час перетину кордону автобусом відповідно до розкладу руху. Це всі п’ять пунктів пропуску з Румунією, 10 – з Молдовою, та «Ягодин – Дорогуськ» з Польщею.

Ще на 12 пунктах пропуску система працює за принципом «реєструйся та їдь». Згодом можливість обирати час перетину кордону буде поширена і на інші пункти пропуску.

Зазначається, що з серпня 2023 року більше половини автобусів (понад 61 тис.) перетнули кордон з Польщею. Ще 13 тис. перетинів зафіксовано на кордоні з Румунією та понад 12 тис. – з Молдовою.

Як повідомлялося, Агентство відновлення готує проєкт будівництва нової черги пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ», реалізація якого дозволить збільшити його пропускну спроможність на 10-15%.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua