Розкрито 10 причин, через які багаті стають дедалі багатшими й багатшими

Розкрито 10 причин, через які багаті стають дедалі багатшими й багатшими

Створити та примножити багатство допомагають певні звички та стратегії / фото ua.depositphotos.com

Більшість мільйонерів не виросли багатими, 80% з них – вихідці з сімей із середнім або низьким рівнем доходу. Спадщина не є гарантованим квитком до багатства.

Видання new trader u пише, що за даними дослідження 2024 Ramsey Solutions, 21% мільйонерів успадкували якесь багатство, але тільки 3% успадкували 1 мільйон доларів. При цьому у третини людей, які успадкували гроші, статки зменшуються або залишаються на колишньому рівні.

Створити та примножити багатство допомагають певні звички та стратегії.

Відео дня

Сила стратегічного нетворкінгу

Багаті люди віддають пріоритет побудові стосунків з іншими успішними людьми, створюючи мережу, що відчиняє двері для нових можливостей і починань. Стратегічний нетворкінг виходить за рамки випадкового спілкування; він передбачає цілеспрямований пошук зв’язків, що можуть надати цінні знання, партнерство або інвестиційні можливості.

Навіть якщо ви небагаті, ви можете почати будувати свою мережу, відвідуючи галузеві заходи, вступаючи в професійні асоціації або працюючи волонтером в організаціях, що відповідають вашим інтересам і цілям.

Формування установки на фінансове зростання

Менталітет фінансового зростання – це віра в те, що ваше фінансове становище може покращитися завдяки навчанню та зусиллям. Заможні люди схильні дотримуватися такого способу мислення, розглядаючи проблеми як можливості та вірячи в необмежені можливості для створення багатства.

Щоб розвинути мислення фінансового зростання, необхідно побороти негативні переконання про гроші та успіх. Замість того щоб думати: “Я ніколи не стану багатим”, спробуйте сформулювати думку так: “Я щодня вчуся і вдосконалюю свої фінансові навички”.

Диверсифікація джерел доходу

Багаті люди створюють кілька потоків доходів, часто включаючи пасивні джерела, які приносять гроші з мінімальними постійними зусиллями. Така диверсифікація збільшує загальний дохід і забезпечує фінансову безпеку, якщо одне з джерел доходу слабшає.

Стандартні джерела доходу для багатих людей можуть включати в себе прибуток від бізнесу, оренду нерухомості, дивіденди від акцій і роялті від інтелектуальної власності.

Оволодіння мистецтвом стратегічного інвестування

Заможні люди не просто збирають гроші, вони змушують їх працювати на себе за допомогою стратегічного інвестування. Вони розуміють силу складних відсотків і важливість диверсифікації свого інвестиційного портфеля за різними класами активів, такими як акції, облігації, нерухомість і бізнес-підприємства.

Прагнення до постійного навчання

Прихильність до безперервного навчання допомагає бути в курсі всіх тенденцій, відкривати для себе нові стратегії побудови багатства і постійно вдосконалювати свої навички прийняття фінансових рішень.

Живуть не за коштами

Всупереч поширеній думці, багато заможних людей досить ощадливі. Вони розуміють, як важливо жити не за коштами, що дає їм змогу заощаджувати та інвестувати значну частину своїх доходів, особливо на ранніх етапах побудови багатства.

Ця звичка вкрай важлива, незалежно від рівня вашого доходу. Щоб впровадити її у своє життя, складіть бюджет, у якому пріоритетними будуть економія та інвестування. Шукайте області, де можна скоротити непотрібні витрати без шкоди для якості життя.

Довгострокове збереження багатства

Заможні люди не просто заробляють гроші, вони також приділяють першорядну увагу збереженню і примноженню свого багатства в довгостроковій перспективі. Це включає в себе ретельне планування спадщини, створення трастів і реалізацію податкових стратегій.

Використання боргу як інструменту зростання

Багаті люди розуміють різницю між хорошим і поганим боргом. Хоча вони часто уникають споживчих боргів з високими відсотками, вони не бояться стратегічно використовувати кредитне плече для інвестицій в активи, які потенційно можуть дорожчати або приносити дохід. Однак дуже важливо підходити до боргів з обережністю. Перш ніж брати будь-який борг, ретельно зважте потенційний прибуток і ризики.

Максимізація продуктивності за допомогою тайм-менеджменту

Час – гроші, і багаті люди це добре знають. Багато успішних людей рано встають, використовуючи тихі ранкові години, і вони схильні до високої організованості, розставляючи пріоритети в діяльності, що сприяє досягненню їхніх фінансових цілей, і делегуючи або виключаючи завдання, які не сприяють цьому.

Пріоритет фінансової освіти та знань

Заможні люди приділяють першочергову увагу фінансовій грамотності та оточують себе експертами, які можуть дати цінні поради та рекомендації. Такий доступ до інформації допомагає їм ухвалювати зважені рішення і бути в курсі економічних тенденцій. Можна почати з економічних новин, а також вчіться читати фінансову звітність.

Раніше УНІАН назвав 7 звичок бідних людей, яких багаті свідомо уникають.

www.unian.ua