Вибір собаки для власника-початківця: кінологи назвали 9 найкращих порід

Вибір собаки для власника-початківця: кінологи назвали 9 найкращих порід

Названо 9 порід собак, які ідеально підійдуть для першого власника / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Якщо ви хочете завести собаку, то перед вами стоїть великий вибір з понад 200 порід. Однак, якщо ви ніколи не мали домашнього улюбленця, портал The Scotsmen згідно з даними Американського кінологічного клубу радить звернути увагу на ці 9 порід. 

1. Лабрадор ретривер

Ця порода є найпопулярнішою собакою у Великій Британії і також підійде для власника без досвіду. Лабрадор-ретривер має ідеальне поєднання розуму, краси та дружелюбності. Проте слід зазначити, що вони потребують регулярних фізичних вправ і не люблять залишатися наодинці протягом тривалого часу.

2. Ши-цу

Це ідеальний улюбленець для тих, хто шукає домашнього собаку. Ши-цу – це доброзичлива порода, якій мало потрібно місця чи фізичних вправ. Вони також дуже розумні і легко піддаються дресируванню.

Відео дня

3. Пудель

Пуделі неймовірно розумні собаки та мають гіпоалергенну шерсть, що пояснює їх величезну популярність у всьому світі. Вони навіть бувають трьох розмірів – стандартний, мініатюрний та іграшковий – тож гарантовано знайдеться той, який підійде для вашого стилю життя. 

4. Коллі

Коллі – велика собака, яка потребує досить багато фізичних вправ, але якщо ви ведете активний спосіб життя, вони чудово підійдуть на роль першого домашнього улюбленця. Їх легко дресирувати, вони вірні, ласкаві та віддані.

5. Віппет

Віппети – це суміш одночасно активного собаки та собаки, який любить спати більшу частину дня. Вони мають природну прихильність до людей і дуже доброзичливі, особливо з дітьми.

6. Боксер

Інстинктивно захищаючи своїх власників, боксер просто обожнює людську прихильність, перетворюючись на миттєво чарівного вихованця. Вони також чудово ладнають з дітьми і потребують дуже мало догляду.

7. Папійон

Папійон, мабуть, найкраща маленька порода собак для нових власників собак, особливо для тих, хто має обмежений простір. Це доброзичливі та веселі собаки, які виявляють дуже мало агресії.

8. М’якошерстий пшеничний тер’єр 

Ця порода собак легко адаптується до життя в місті, сільській місцевості чи передмісті. Вони потребують пристойної кількості щоденних фізичних вправ і стають чудовою собакою для першої родини.

9. Англійський спрингер спаніель

Не має багато порід собак, які хочуть догодити своїм господарям більше, ніж англійський спрингер-спанієль. Вони життєрадісні та ласкаві і люблять триматися поруч зі своїм господарем.

Нещодавно УНІАН писав, чому кішка обнюхує обличчя. Експерти назвали причину цікавої поведінки улюбленця та нагадали, що ніс у кішок дуже чутливий і за допомогою запахів вони досліджують світ. 

www.unian.ua