Що відбувається з вашим тілом, якщо ви регулярно їсте рибу

Що відбувається з вашим тілом, якщо ви регулярно їсте рибу

Риба корисна для здоров’я / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Риба – це універсальний і смачний спосіб отримати вражаючу користь для здоров’я, пише eatingwell.com.

5 переваг для здоров’я від регулярного вживання риби

Ви можете поліпшити здоров’я свого серця. Риба, особливо жирна холодноводна риба (наприклад, лосось), містить жирні кислоти омега-3. Це одна з основних причин, чому вживання риби пов’язане з нижчим ризиком серцево-судинних захворювань та інсульту. Дослідження показують, що на кожні 20 грамів риби на день, які ви з’їдаєте, знижується ризик серцево-судинних захворювань і смертність на 4%.

Ви можете підтримати здоров’я мозку вашої дитини, якщо ви вагітні. Споживання риби під час вагітності вітається, оскільки вона постачає поживні речовини, які підтримують мозок дитини, що розвивається.

Відео дня

Ви можете отримати когнітивні переваги. Риба забезпечує кілька поживних речовин, що підтримують здоров’я мозку, включно з вітаміном B12, холіном і жирними кислотами омега-3. Дані досліджень свідчать про те, що споживання риби пов’язане зі зниженням розвитку легких когнітивних порушень і хвороби Альцгеймера.

Ваше психічне здоров’я покращиться. Можливо, існує зв’язок між вживанням риби і поліпшенням настрою. Низький рівень жирних кислот омега-3 і вітаміну D пов’язаний із депресивними розладами. Дослідження показують, що омега-3 можуть відігравати роль у психічному здоров’ї, зокрема потенційно знижувати ризик депресії.

Ви можете зменшити запалення. Хронічне запалення пов’язане з численними захворюваннями, включно з раком, хворобами серця, артритом і діабетом. Серед поживних речовин, які можуть допомогти впоратися з хронічним уповільненим запаленням, жирні кислоти омега-3 посідають одне з перших місць. Жирна риба містить DHA і EPA, дві жирні кислоти омега-3, які, як було виявлено, допомагають пригнічувати запалення, хворобу.

Попри всі позитивні сторони вживання риби, є й деякі потенційні недоліки, які заслуговують на увагу:

Алергічні реакції. Алергія на рибу може спричинити важкий і потенційно небезпечний для життя стан, відомий як анафілаксія. Симптоми алергії на рибу можуть варіюватися від легких, таких як кропив’янка, свербіж або закладеність носа, до важких, включно з утрудненим диханням, запамороченням або втратою свідомості.

Вплив ртуті. Деякі види риб, такі як акула і риба-меч, містять велику кількість таких забруднювальних речовин, як ртуть, що становить особливий ризик для вагітних і дітей.

Захворювання харчового походження. Якщо рибу не зберігають належним чином, у ній можуть міститися бактерії та віруси, що призводять до харчового отруєння.

Нагадаємо, раніше УНІАН повідомляв, що риба впливає на довголіття жінок.

www.unian.ua