Чому кондиціонер в машині не працює: досвідчений механік розповів, як виявити причину

Чому кондиціонер в машині не працює: досвідчений механік розповів, як виявити причину

Експерт закликав водіїв не довіряти шахраям, які хочуть продати дорогий ремонт кондиціонера / колаж УНІАН, скриншот, фото ua.depositphotos.com

Досвідчений автомеханік Скотті Кілмер попередив, що водії можуть швидко виявити серйозні проблеми з кондиціонером, не виходячи з дому, завдяки простій підказці, пише Express. 

Він зазначив, що дотримання простих порад допоможе власникам бензинових і дизельних автомобілів визначити, чи потрібно дозаправляти кондиціонер холодоагентом. За його словами, така процедура є дуже важливою в літній час, адже нестача цієї речовини означає, що кондиціонер не буде працювати на повну потужність. 

Кілмер наголосив, що це може призвести до того, що в салоні буде некомфортно та спекотно, а учасники дорожнього руху наражатимуться на небезпеку, перебуваючи за кермом. 

Відео дня

Тому варто перевірити, звідки дме повітря та наскільки холодна температура, таким чином ви зрозумієте, в чому проблема. 

“Сьогодні я покажу вам, як можна визначити, чи потрібен у вашому автомобілі холодоагент. Тепер я механік. Я встановлю датчики, але вам не потрібно цього робити. Ось що вам потрібно знати. Компресор кондиціонера має ущільнення. Ремінь приводить його в рух, тому вал повинен обертатися на ущільненні. Ущільнення спроєктовані таким чином, щоб трохи протікати, тому що вони змащуються кондиціонерною оливою. Тому всі системи дещо протікають. Але ось вам простий спосіб перевірити це. Якщо ваш кондиціонер вдень дує холодним повітрям з боку пасажира, а з боку водія – теплим, швидше за все, у вас низький рівень холодоагенту”, – підкреслив автомеханік.

За словами Скотті Кілмера, пасажирська сторона фактично використала всю прохолоду кондиціонера і не залишилося нічого, аби охолодити сторону водія. Тому він закликає не дозволяти шахраям продавати вам дорогий ремонт кондиціонера, коли все, що необхідно зробити – це залити трохи холодоагенту. 

Експерт додав, що виявлення проблеми в домашніх умовах може врятувати водіїв від оплати дороговартісних консультацій у гаражі, а дозаправлення холодоагенту обійдеться досить дешево. 

Інші поради автомобільних експертів

Раніше досвідчений експерт з уживаних автомобілів розповів про три автівки, які є надійними та можна купити не за всі гроші світу. В першу чергу він радить придбати водіям Honda Accord, оскільки ця модель пропонує багато простору та є неймовірно надійною.

Водночас інший експерт порадив водіям уникати п’ять вживаних автомобілів, адже вони мають низьку якість та слабкий двигун. Йдеться про MG6, Vauxhall Mokka, Ford Fiesta, Ford Kas та Land Rover Discovery 4.

www.unian.ua