Як вивести жовті плями від поту на білому одязі: ці засоби є у кожного

Як вивести жовті плями від поту на білому одязі: ці засоби є у кожного

Названо найдієвіші поради, як вивести жовті плями з одягу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Навесні, а особливо влітку, постає найчастіше питання – як вивести жовті плями від поту на білому одязі? Деколи звичайне прання не може впоратися з цієї проблемою, але видання Popular Science назвало дієві поради, які допоможуть повернути вашим речам білосніжного кольору.

Ефективні способи видалення плям від поту

Для того, аби ідеально випрати ваші речі та позбутися жовтих плям, потрібно приготувати розчин з підручних матеріалів, які є, мабуть, у кожного. 

Крок 1: приготуйте розчин для замочування

2 склянки води,

Відео дня

1 чашка білого оцту.

Замочіть одяг із плямами від поту в цій суміші на 30 хвилин. Кислотність оцту допомагає розщепити піт і компоненти дезодоранту, що містяться в тканині.

Крок 2: відіжміть зайву воду

Після замочування відіжміть надлишок води з одягу та покладіть його на чисту поверхню.

Крок 3: створіть пасту для видалення плям

Щоб створити ефективну пасту для видалення плям, змішайте в мисці такі інгредієнти:

½ склянки харчової соди,

1 столова ложка солі,

1 столова ложка перекису водню.

Добре перемішайте, поки суміш не утворить пасту. Ця паста дуже ефективна проти плям від поту. 

Крок 4: нанесіть пасту на одяг

За допомогою старої зубної щітки або ложки нанесіть пасту на забруднені ділянки. Дайте суміші постояти 20 хвилин, даючи їй час проникнути в пляму та зруйнувати її. Обережно протріть забруднену ділянку зубною щіткою, щоб втерти пасту у волокна тканини.

Крок 5: прання у пральній машині

Після усіх вищенаведених процедур киньте одяг до пральної машини та виперіть його у гарячій воді. Після цього уникайте використання сушарки, доки не переконаєтеся, що пляма повністю зникла, оскільки тепло може закріпити пляму, що залишилася. Якщо пляма не зникає після висихання, за потреби повторіть все ще раз.

Додаткові поради для виведення плям

Перейдіть на дезодорант без алюмінію

Плями від поту часто посилюються алюмінієм в антиперспірантах. Подумайте про перехід на дезодорант без алюмінію, щоб зменшити ймовірність появи плям.

Носіть нижню сорочку

Одягайте вологовідвідну нижню сорочку або використовуйте клейкі засоби захисту від поту всередині одягу, щоб вбирати піт.

Якнайшвидше виперіть одяг

Щоб уникнути плям від поту, виперіть одяг одразу після використання. Якщо ж прання неможливе, розвісьте одяг сушитися, але ні в якому разі не кидайте в корзину.

Раніше УНІАН писав, за якої температури прати постільну білизну. Фахівці наголосили, що перед пранням обов’язково потрібно звертати увагу на склад білизни. 

www.unian.ua