Що станеться з вашим тілом, якщо будете їсти персики щодня: 7 корисних переваг

Що станеться з вашим тілом, якщо будете їсти персики щодня: 7 корисних переваг

Названо 7 корисних властивостей песиків для здоров’я / фото ua.depositphotos.com

Влітку персики – один із найпопулярніших фруктів і вони не тільки смачні, а й корисні. Однак попри їхній позитивний вплив на організм, варто вживати їх у помірних кількостях. Портал Parade назвав 7 корисних переваг персиків для здоров’я. 

1. Зволожують організм

Дієтолог Кара Харбстріт розповіла, що як і більшість фруктів і овочів, персики мають високий вміст води і споживаючи їх, можна отримати достатню кількість рідини. За її словами, особливо це корисно влітку у сильну спеку. 

2. Містять багато калію

Лише один персик містить близько 183 мг калію. Окрім того, ці фрукти багаті на різноманітні вітаміни та мінерали. 

Відео дня

“Калій є ключовим електролітом, який допомагає підтримувати баланс рідини. Це також корисний інструмент для компенсації потенційних негативних наслідків надмірної кількості натрію, якого люди їдять занадто багато”, – сказала Харбстріт. 

3. Містять багато клітковини

Дорослим людям зазвичай потрібно від 21 до 38 грамів клітковини щодня, залежно від віку та статі. Проте дослідження показують, що 95% дорослих і дітей США не отримують його в достатній кількості. 

Один персик містить 2,25 гр клітковини, хоч цієї кількості і не достатньо, щоб задовольнити рекомендовану кількість для чоловіків і жінок, але це хороший початок, якщо персик є частиною вашого сніданку чи перекусу.

“Поєднуйте його з іншими багатими на клітковину інгредієнтами, щоб забезпечити щоденну рекомендовану кількість. Клітковина життєво важлива для покращення здоров’я кишечника, а також для регулювання рівня цукру в крові, холестерину та енергії”, – зазначила дієтолог Медді Паскуаріелло.

4. Допомагають довше залишатися ситими

У цьому є свої плюси та підводні камені. З одного боку, почуття ситості є хорошим. З іншого, Паскуаріелло каже, що вміст клітковини та води може призвести до того, що людина почувається роздутою та може зменшити її апетит до інших життєво важливих поживних речовин, яких персики не містять.

“Просто переконайтеся, що ви не насичуєтесь лише фруктами до такої міри, що не їсте джерела, багатші здоровими жирами та білком, які важливі для насичення та загального здоров’я”, – порадила дієтолог.

5. Персики додають енергії

Персики можуть стати чудовими доповненням до закуски. Паскуаріелло каже, що чашка нарізаних персиків містить близько 15 грамів вуглеводів, які є важливими для отримання енергії та швидко засвоюються.

“Усі цільні продукти забезпечують нас калорійністю, але цілком можливо, що якщо ви з’їсте персик перед тренуванням, ви відчуєте трохи більше енергії, ніж якби ви взагалі нічого не їли”, – поділилась вона.

6. Покращують здоров’я шкіри

Персики не є чудодійними продуктами, але можуть допомогти вам покращити здоров’я шкіри та додати їй блиску. Ці фрукти містять багато вітаміну С, А,  а також антиоксидантів, які можуть сприяти виробленню колагену. 

7. Покращують імунну систему

Паскуаріелло каже, що персики містять деякі поживні речовини, які допомагають підтримувати імунну систему в найкращому стані. Серед позитивних чинників – вітаміни С і А. 

Скільки персиків можна їсти щодня?

Дієтолог Харбстріт вважає, що в день потрібно їсти 3-4 середні персики. Окрім того, не варто забувати про інші фрукти та корисні продукти в цілому. 

Як писав УНІАН, нещодавно дієтологи розповіли, що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти морозиво. Є як позитивні, так і негативні наслідки. 

www.unian.ua