Як зберігати банани свіжими та жовтими на два тижні довше: у TikTok завірусився лайфхак

Як зберігати банани свіжими та жовтими на два тижні довше: у TikTok завірусився лайфхак

Банани довше будуть свіжими, якщо знати цей лайфхак / фото gettyimages.com

Купуючи банани люди зазвичай хочуть зберегти їх свіжими та жовтими подовше, щоб не поспішаючи смакувати.

Соцмережу TikTok підкорив лайфхак, який розвіяв поширений міф про зберігання цього продукту. Один з топовий британських блогерів Камілла була шокована цьому відкриттю, адже воно суперечить тому, що вона знала.

“Здається, я, можливо, жила брехнею все своє життя. Мені завжди казали, що банани не можна зберігати в холодильнику, тому що вони чорніють”, – зазначає жінка у своєму відео в TikTok.

Відео дня

Донька Каміли розповіла, що всі її друзі зберігають цей продукт у холоді, а у мережі є багато відео про це.

“Минулого тижня моя дочка сказала мені, що всі її товариші по університету зберігають свої банани в холодильнику, тому я зберігала ці банани в холодильнику цілих чотири дні, коли вони [достигли]. Зазвичай вони вже були б повністю чорні та вкриті плямами, тому я збираюся почистити банан, щоб перевірити, чи це правда, чи можна тримати банан у холодильнику, щоб він не почорнів”, – дивується блогерка.

Попри її скепсис, банан після зберігання у холодильнику був ідеально свіжим, а холод подовжив його життя. Бананова шкірка залишиться жовтою, якщо зберігати її в холодильнику кілька днів. Хоча з часом шкірка потемніє, всередині банан все ще буде твердим та свіжим, навіть через два тижня після покупки.

Однак зберігати так варто тільки жовті банани – зелені не дозріють на холоді. При цьому краще тримати їх подалі від інших фруктів, які виробляють етилен, що вплине на стиглість та термін придатності.

Інші тонкощі стосовно бананів

Експерти поділилися секретом, як визначити хороший банан серед десятків зв’язок на ринку або в магазині.

Раніше УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте банани щодня. Зокрема, банани впливають на артеріальний тиск.

www.unian.ua