В Україні через негоду та бойові дії знеструмлений 941 населений пункт

Станом на ранок 15 липня через негоду залишилися без світла 446 населених пунктів, через бойові дії та технічні порушення – 495 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Через складні погодні умови без електропостачання на ранок знеструмлені 446 населених пунктів у Київській, Чернігівській, Житомирській, Рівненській, Львівській, Тернопільській областях. Загалом через бойові дії та техпорушення залишаються знеструмленими 495 населених пунктів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Дніпропетровській області внаслідок обстрілу вимикалась високовольтна повітряна лінія, через що знеструмлено підстанцію та місцеву промисловість. Під час огляду на території підстанції виявлено пожежу, яку згодом ліквідовано.

На Чернігівщині внаслідок обстрілу вимикалися повітряні лінії, внаслідок чого знеструмлювалися споживачі. Енергетики частково відновлювали електропостачання, але через повторні удари, які тривали упродовж доби, споживачі знову залишилися без світла.

У північному регіоні через бойові дії вимикалася високовольтна повітряна лінія, що призвело до знеструмлення підстанції та побутових споживачів.

У Запорізькій області в результаті ракетного обстрілу стався обрив дротів на повітряній лінії. На ранок енергетики включили лінію в роботу.

На Донеччині через бойові дії вимикалася високовольтна повітряна лінія, що спричинило знеструмлення підстанції. Споживачі не знеструмлювались.

За добу енергетики заживили 11 522 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій.

Як повідомлялося, через період аномальної спеки споживання електроенергії в Україні сягнуло максимуму та суттєво перевищує потужність доступної генерації.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version