Українським морським коридором вже експортували 57,5 мільйона тонн вантажів

Українським морським коридором вже експортували 57,5 мільйона тонн вантажів

Майже за рік роботи українського морського коридору на експорт було відправлено 57,7 млн т вантажів, з яких 39 млн т склала аграрна продукція.

Про це повідомила у Фейсбуці Адміністрація морських портів України, передає Укрінформ.

«Майже за рік функціонування Українського коридору було перевантажено 57,55 млн тонн вантажів. 2 059 суден експортували вантажі до 46 країн світу, у т.ч. 39 млн тонн продукції українських аграріїв», – йдеться в повідомленні.

За словами голови ДП «АМПУ» Юрія Литвина, завдяки Об’єднаним силам оборони, бізнесу, міжнародним партнерам, забезпечено стабільний та прогнозований обсяг експорту, відновлено контейнерні перевезення та паромне сполучення.

На поточний рік заплановані інвестиції у розмірі 829 млн грн у розбудову інфраструктури, в першу чергу – у капітальний ремонт та відновлення критичної інфраструктури (причалів, доріг, з/д шляхів, будівель філій) пошкодженої внаслідок ракетних ударів ворога. Проведення днопоглиблювальних робіт та придбання технічного флоту для потреб ДП «АМПУ».

Як повідомлялося, в Агентстві США з міжнародного розвитку (USAID) прогнозують зростання експорту зернових з України на 15%.

www.ukrinform.ua