Глава Мінфіну України зустрівся з керівником місії МВФ

Глава Мінфіну України зустрівся з керівником місії МВФ

Фото Міністр фінансів України Сергій Марченко під час сьогоднішньої зустрічі з керівником місії МВФ в Україні Гевіном Греєм обговорили підготовку до пʼятого перегляду чотирирічної програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) та фінансування бюджету у 2024 та 2025 роках.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

«Пріоритети співпраці з МВФ залишаються незмінними – виконання умов програми EFF та мобілізація коштів на нагальні потреби держбюджету. Зараз ми в процесі підготовки до пʼятого перегляду. Це вагомий результат, оскільки Україна вперше дійшла до цього етапу в співпраці з МВФ», – зазначив Марченко.

Глава Мінфіну України зустрівся з керівником місії МВФ

Він зауважив, що у поточному році МВФ є другим найбільшим джерелом зовнішньої бюджетної підтримки – 3,1 млрд доларів США. Загалом у межах програми до держбюджету надійшло вже 7,6 млрд доларів США.

Наступна місія МВФ у контексті підготовки до пʼятого перегляду програми EFF розпочнеться у вересні. У результаті успішного перегляду програми Україна отримає наступний транш від Фонду обсягом близько 1,1 млрд доларів США.

Глава Мінфіну України зустрівся з керівником місії МВФ

Як повідомлялося, команда фахівців МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочали 16 липня зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами. Дискусії фокусуватимуться на податково-бюджетних планах влади на друге півріччя поточного року та середньострокову перспективу.

Загальний обсяг програми Механізму розширеного фінансування на 2023–2027 роки становить 15,6 млрд доларів США. EFF є частиною пакета міжнародної підтримки України, який наразі становить близько 122 млрд доларів США.

Фото: Мінфін

www.ukrinform.ua