Чим відлякати щурів від саду та дому: експерт назвав 5 рослин

Чим відлякати щурів від саду та дому: експерт назвав 5 рослин

Що відлякує щурів / фото ua.depositphotos.com

Щури можуть завдати істотної шкоди як вашому саду, так і дому. Експерт з нерухомості Ніл Маккензі розповів, як відлякати шкідників, використовуючи прості рослини, пише express.co.uk.

“Деякі рослини мають природні властивості, що відлякують щурів. Висадка цих рослин у вашому саду і навколо будинку може бути ефективним та екологічно чистим способом боротьби з цими шкідниками”, – зазначив він.

Що відлякує щурів – рослини

М’ята. Щурам, як і іншим шкідникам, не подобається сильний запах м’яти, тому висаджування її навколо будинку та в саду може відлякати їх.

Відео дня

Лаванда. Відома своїм приємним для людини ароматом. Однак, багато тварин, зокрема кішки, лисиці та щури її не люблять. Посадіть лаванду навколо саду або використовуйте сушені пакетики лаванди всередині будинку.

Нарциси. Ці красиві квіти токсичні для щурів та інших гризунів. Посадка нарцисів по периметру вашої ділянки може слугувати природним стримувальним фактором.

Часник. Сильний запах часнику – ще один неприємний для щурів запах. Ніл рекомендував садити часник у саду або розміщувати зубчики в місцях, де є проблеми зі щурами.

Котяча м’ята. Вона “відлякує” щурів завдяки своєму сильному запаху.

Раніше УНІАН писав, як врятувати троянди від трипсів.

www.unian.ua