Справжні гіганти: кінологи назвали 10 найбільшик порід собак у світі

Справжні гіганти: кінологи назвали 10 найбільшик порід собак у світі

Названо 10 найбільших порід собак у світі / фото pixabay.com

Якщо ви постали перед вибором собаки і у вас є багато місця в будинку чи квартирі, ви можете розглянути більшу собаку, яка, як правило, стане відданим і люблячим компаньйоном і часто є більш адаптивною для навчання. Портал The Scotsmen назвав 10 найбільших порід собак. 

1. Англійський мастиф

Англійський мастиф офіційно є найбільшою собакою в світі. Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, собака на прізвисько Зорба в 1981 році важила 142,7 кг і мала висоту 27 дюймів (понад 68 сантиметрів).

2. Німецький дог

Чарівний німецький дог найвища собака у світі. Попри великий зріст, який деколи сягає понад 1 метр, вони відомі своєю любов’ю та грайливістю.

Відео дня

3. Сенбернар

Цю породу собак вивели для порятунку людей в Альпах. Сенбернари досить великі та сильні і можуть проходити багато кілометрів по глибокому снігу. Маючи вагу до 91 кг, вони віддані та стають чудовими сторожовими собаками.

4. Ірландський вовкодав

Ірландські вовкодави можуть мати висоту у понад 35 дюймів (88 см) і мають дуже низький рівень агресії, що робить їх хорошою собакою для дітей.

5. Леонбергер

Названий на честь німецького міста леонбергер може важити до 77 кг, але є ще одним гігантом, який стане відданим і ласкавим домашнім улюбленцем.

6. Ньюфаундленд

Такі собаки можуть важити до 70 кг і, ймовірно, є найсильнішою собакою в цьому списку. Вони дуже добре ладнають з дітьми і налаштовані на захист членів сім’ї.

7. Анатолійська вівчарка

Ця вівчарка виведена в Туреччині для захисту худоби і може важити до 65 кг. Ці собаки мають впевнений і гордий темперамент та будуть надійними захисниками своїх господарів. 

8. Бордоський дог

Бордоський дог, також відомий як бордоський мастиф або французький мастиф, є дуже мускулистою собакою, яка може важити до 65 кг. Вони є одними з найдорожчих собак для покупки та догляду, тому не дуже підходять для сімейного вихованця.

9. Піренейський гірський собака

Цю породу також вирощували для захисту собаки. Їхня вага може сягати до 54 кг. 

10. Бернський зенненхунд

Свою назву Бернський зенненхунд отримав від району Берн у Швейцарії, де він був виведений, щоб тягнути візки. Ці собаки є справжнім ніжним гігантом, вагою близько 50 кг.

Раніше УНІАН писав, про 11 найласкавіших порід собак, які люблять обійматись та сидіти на колінах. 

www.unian.ua