“Феноменальна економія палива”: популярний механік поділився надійним вживаним автомобілем

"Феноменальна економія палива": популярний механік поділився надійним вживаним автомобілем

Експерт зазначив, що у цьому авто також легко перемикати передачі / колаж УНІАН, фото Вікіпедія, скриншот

Відомий автомеханік Скотті Кілмер порадив надійний вживаний автомобіль, який є доступним у купівлі та обслуговуванні. Йдеться про Honda Jazz другого покоління, відомий в Америці як Fit, пише Express.

“Ось у нас є Honda Fit 2010 року. Хлопець купив її як вживану машину з пробігом близько 116 000 миль (186 тисяч кілометрів) за 3500 доларів. Вона має феноменальний пробіг [економію палива] – ви отримаєте 48 миль (77 кілометрів) на годину на шосе! Зараз люди більше сприймають їх як компактні автомобілі, а не субкомпакти [міські автомобілі], але, як бачите, спереду багато місця. У нього є задні сидіння, і навіть якщо ці [передні] сидіння відсунуті до кінця назад, все одно залишається простір для ніг. Так, це невелика машина, але вона дуже добре пропорційна для того, для чого люди хочуть її використовувати”, – запевнив експерт.

"Феноменальна економія палива": популярний механік поділився надійним вживаним автомобілем

Honda Jazz II / фото Вікіпедія

Моделі Jazz виробництва з 2001 року можна придбати за різними цінами. Зокрема більш пізні версії автомобіля можна купити за ціною від 2 до 4,5 тисячі доларів, однак все залежатиме від стану та пробігу. 

Відео дня

“Звісно, головне, що це Honda. Цей автомобіль живе в Пенсильванії, і ви можете бачити, що на його алюмінієвих компонентах з’явилася корозія. Але, попри те, що вона проїхала вже понад 121 000 миль, двигун не спалює жодної краплі оливи. Це 1,5-літровий чотирициліндровий [бензиновий] двигун. Це не перегоновий автомобіль, але він невеликий, і, зважаючи на його вік, це не те, що “Мрія про Землю”. Він не має турбонагнітача, не має прямого впорскування. Він має звичайну систему Honda з I-VTEC, тому він отримує стільки потужності, скільки може з маленького двигуна”, – пояснив Скотті Кілмер.

Коли автомеханік виїхав на дорогу, то припустив, що Honda Jazz не має найкращих у світі ходових якостей, проте вона добре керована і почувається на автобані як вдома.

“Вона чудово працює, чудово перемикає передачі, але ви помітите одну особливість цих Хонд. Вони відносно жорсткі в управлінні, і ви будете відчувати нерівності, коли будете на них наїжджати – це економавтомобіль. Ніколи, я повторюю, ніколи не купуйте таку машину і не очікуйте дійсно плавної їзди. Будь-яка машина такого розміру, навіть Toyota моєї дружини, їздить досить вибоїсто. Я перепробував всі види різних амортизаторів і пружин, і це не має особливого значення, тому що це автомобілі з короткою колісною базою. Але на шосе вони м’які, а на дорогах поводяться як уві сні”, – запевнив експерт.

Інші поради автомобільних експертів

Раніше автомобільний експерт Алекс Роббінс назвав один вживаний автомобіль, який не варто купувати, а саме Citroen DS 4, випущений між 2015 і 2019 роками. За словами фахівця, тісні задні сидіння, дешевий пластик, млявий двигун та недбале керування є лише деякими з проблем.

Водночас Скотті Кілмер також розповів про старий, але надійний спорткар, який можна легко відремонтувати. За його словами, йдеться про Toyota Celica 1994 року випуску.

www.unian.ua