7 моделей поведінки людей, які надто стараються всім сподобатися

7 моделей поведінки людей, які надто стараються всім сподобатися

Прагнення всім подобатися токсичне / фото ua.depositphotos.com

Фахівці назвали сім моделей поведінки, які демонструють люди, що надто стараються всім сподобатися. Вони часто навіть не усвідомлюють, що роблять це, пише Hack Spirit.

“Йдеться про те, щоб пролити світло на ці звички, які можуть зробити взаємодію менш щирою. Зрозумівши та виявивши таку поведінку, можливо, ми всі зможемо стати трохи ближче до того, щоб бути самими собою по відношенню до інших”, – йдеться в публікації.

Люди, які хочуть подобатися всім, – 7 моделей поведінки

Надмірна згода. Люди, які прагнуть усім сподобатися, начебто переконали себе, що розбіжності ведуть до неприязні, що, звісно, не завжди так. У своєму прагненні до прийняття вони часто кивають кожній висловленій думці чи ідеї, незалежно від їхніх власних поглядів.

Відео дня

Уникнення уваги. Це може здивувати. Зазвичай ми припускаємо, що той, хто надто старається сподобатися, шукатиме уваги. Але вони часто чинять навпаки. Боячись бути знехтуваними або засудженими, вони часто уникають уваги, не бажаючи ділитися особистими історіями або досягненнями. Вони вірять, що, залишаючись поза увагою, їх із більшою ймовірністю приймуть.

Страх сказати “ні”. Якщо ви завжди всьому говорите “так”, це не завжди ознака щедрості або доброти. Іноді це явна ознака того, що ви занадто намагаєтеся сподобатися.

Надмірні вибачення. Ще одна поведінка тих, хто занадто намагається сподобатися. Ми всі зустрічали людину, яка надто часто вибачається за речі, яких вона навіть не робила або за які їй не потрібно вибачатися.

Постійне самоприниження. Трохи самопринизливого гумору може зіграти велику роль у прояві смирення і в тому, щоб змусити людей почуватися невимушено. Але коли це триває постійно, це може бути ознакою того, що хтось надто старається сподобатися.

Надмірні компліменти талестощі. Компліменти – чудовий спосіб висловити вдячність і порадувати інших. Але є тонка грань між вдячністю та надмірністю. Ті, хто надто намагається сподобатися, часто перестараються з компліментами.

Уникнення конфронтації за всяку ціну. Такі люди скоріше поховають свої почуття й образи, ніж ризикнуть вступити в суперечку або розбіжності.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 5 речей, які блокують виконання бажань.

www.unian.ua