Фонд держмайна продав готель «Козацький» за ₴400 мільйонів

Фонд держмайна продав готель «Козацький» за ₴400 мільйонів

ДП «Готель «Козацький» у центрі Києва був проданий за 400 млн грн. Також покупець має сплатити 80 млн грн ПДВ.

Про це повідомила пресслужба ФДМУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«18 липня 2024 року Фонд держмайна провів в державній електронній торговій системі Prozorro.Продажі онлайн-аукціон з приватизації готелю “Козацький”. Стартова вартість лота становила понад 155 млн гривень. Торги проходили за правилами трираундового англійського аукціону на підвищення ціни. На аукціоні змагалося три учасники, під час торгів ціна зросла у понад 2,5 раза – до 400 млн гривень», – йдеться в повідомленні.

Ці кошти після укладання угоди з переможцем надійдуть до державного бюджету.

Також покупець додатково сплатить 80 млн грн ПДВ.

Покупцем стало сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Надія", зареєстроване у Чернівецькій області.

Готель “Козацький” площею понад 9,5 тис. кв.м розташований у центрі Києва. Основним видом діяльності є готельні та ресторанні послуги.

До складу лота увійшли будівля зі 135 номерами, рестораном, кафе, п’ятьма конференц-залами та 1494 од. рухомого майна (обладнання, меблі, інвентар тощо).

Станом на кінець березня готель має заборгованість перед бюджетом у майже 9,1 млн грн. За умовами продажу її має сплатити новий власник об’єкта впродовж шести місяців.

Наголошується, що на сплату вартості лота переможець має 20 робочих днів після дня завершення аукціону. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів до бюджету.

Як повідомлялося, Фонд державного майна України оголосив на 18 липня онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів № 2».

www.ukrinform.ua