Для чого оливкова олія холодного віджиму: дієтолог пояснила, чи варто її брати

Для чого оливкова олія холодного віджиму: дієтолог пояснила, чи варто її брати

Олія дуже корисна для організму / фото ua.depositphotos.com

Олії холодного віджиму отримують із насіння, горіхів або фруктів без використання високих температур чи хімікатів, зберігаючи їхні природні поживні речовини та корисні властивості. Включення цих олій у ваш раціон може запропонувати численні переваги для здоров’я, включаючи посилення імунітету, покращення здоров’я кишечника та сприяння втраті ваги.

Як пише Shefinds, багаті незамінними жирними кислотами, вітамінами та антиоксидантами, олії холодного віджиму можуть покращити ваше загальне самопочуття, додаючи чудового смаку вашим стравам.

Дієтолог Йоханні Ангман наголосила, що олії холодного віджиму багаті антиоксидантами та вітамінами. Вони мають протизапальні властивості та сприяють відчуттю ситості.

Відео дня

Переваги олії холодного віджиму

Ангман каже, що додавання олії холодного віджиму до вашого раціону є простим і ефективним методом зміцнення вашої імунної системи.

“Олії холодного віджиму багаті антиоксидантами та вітамінами, зокрема вітаміном Е, який відіграє вирішальну роль у підтримці здорової імунної системи. Ці антиоксиданти борються з окислювальним стресом, зменшують запалення та зміцнюють захист організму від інфекцій. Антиоксиданти, присутні в цих оліях, захищають ваші клітини від пошкоджень і зміцнюють природний захист організму”, – пояснила дієтолог.

Стосовно здоров’я кишківника вона зазначила, що протизапальні властивості та здоровий вміст жиру в оліях можуть допомогти захистити ваші органи.

“Ці олії містять омега-3 жирні кислоти та мононенасичені жири, які сприяють росту корисних кишкових бактерій, покращують травлення та засвоєння поживних речовин. Я часто раджу своїм клієнтам використовувати олії холодного віджиму через їх протизапальну дію. Здоровий кишечник має важливе значення для загального благополуччя, і ці олії можуть допомогти підтримувати збалансований мікробіом кишечника, який є ключовим для травлення та імунітету”, – додала дієтолог.

Хоча багато людей вважають олію ворогом для схуднення, це не зовсім вірно для олій холодного віджиму.

“Корисні жири в олії холодного віджиму також можуть допомогти у втраті ваги, сприяючи ситості та зменшуючи потребу в нездорових закусках. Ці олії можуть допомогти регулювати метаболізм і підтримувати збалансовану дієту, що є важливими факторами стійкої втрати ваги”, – пояснила Ангман.

Почніть із використання оливкової олії холодного віджиму або лляної олії як основи для домашньої заправки для салатів. Збризніть цією олією варені овочі або каші, щоб додати корисних жирів і покращити смак ваших страв. Щоб підбадьоритися вранці, додайте чайну ложку кокосової олії холодного віджиму або олії насіння льону до своїх смузі, які забезпечують незамінними жирними кислотами. Ви також можете використовувати ці олії в соусах, таких як хумус, або як основу для соусів для додаткових поживних переваг.

Які олії корисні

Дослідники зі Швеції та Німеччини виявили, що заміна вершкового масла сумішшю оливкової та високоякісної рослинної олії покращує рівень холестерину та довгострокове здоров’я серця.

Рослинна олія є основним продуктом на більшості кухонь. Дієтологи розповіли, який тип рослинної олії найкорисніший або найшкідливіший для здоров’я, а також як правильно вибрати олію для приготування їжі,

www.unian.ua