Найкорисніший болгарський перець, на думку дієтологів

Болгарський перець має багато переваг для здоров’я людини / фото pixabay

Болгарський перець є не лише яскравим доповненням до раціону, а й поживним продуктом. Цей овоч зміцнює імунітет та сприяє здоров’ю шкіри. Також антиоксиданти борються з вільними радикалами, знижуючи ризик хронічних захворювань, пише health shots. 

Відомо, що болгарський перець буває різних кольорів, кожен з яких має унікальні переваги для здоров’я, проте багато кого цікавить, в чому між ними різниця. 

Відео дня

Переваги зеленого болгарського перцю

Зелений болгарський перець є одним з найпоширеніших видів стручкового перцю. Він має хрустку текстуру та м’який смак, а також пропонує безліч переваг для здоров’я. Крім того, цей перець багатий на вітамін C, який потрібний для підтримки імунітету та утворення колагену. 

“Зелений болгарський перець також містить фолат (вітамін В9), який підтримує поділ клітин і синтез ДНК, і калій, який допомагає регулювати кров’яний тиск”, – зазначила дієтолог і сертифікований фахівець з діабету доктор Арчана Батра.

Водночас завдяки великому вмісту антиоксидантів, таких як лютеїн і зеаксантин, він сприяє здоров’ю очей та захищає від вікової дегенерації жовтої плями. Також зелений болгарський перець може захистити від захворювань травної системи, згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Advances in Nutrition.

Переваги червоного болгарського перцю

Червоний болгарський перець не лише смачний, але й поживний. Він насичений вітаміном C, який зміцнює імунітет та сприяє виробленню колагену, що життєво важливий для здоров’я шкіри. 

“Він не містить шкідливих жирів і є низькокалорійним, а це означає, що він може допомогти у схудненні. Вони також містять вітамін А, який підтримує зір та імунну систему, а також вітамін В6, який покращує роботу мозку”, – пояснила доктор Батра.

Крім того, вітамін C, який є у червоному перці, може допомогти зменшити біль у колінах, спричинений артритом. 

Також відомо, що червоний болгарський перець багатий на антиоксиданти, такі як бета-каротин і лікопен, що зміцнюють імунітет, зменшують запалення та знижують ризик хронічних захворювань.

Переваги жовтого болгарського перцю

Жовтий болгарський перець є не лише яскравим, але й багатим на поживні речовини. Він містить вітаміни C, А та B6, які мають вирішальне значення для імунної системи, здоров’я зору та роботи мозку відповідно. 

“Цей перець також містить мінерали, такі як калій і фолат, які, як відомо, сприяють здоров’ю серця і функціонуванню клітин”, – підкреслила доктор Батра.

Через те, що перець є чудовим джерелом клітковини, він може забезпечити здорове травлення та запобігти таким проблемам, як запор. 

Тож який з них найкращий?

Попри те, що зелений, червоний і жовтий болгарський перець є поширеним вибором, червоний болгарський перець часто вважається найкращим. Це пов’язано з тим, що він повністю дозрів та має найвищий вміст поживних речовин порівняно з менш зрілими зеленим та жовтим болгарським перцем. 

“Червоний болгарський перець відомий своїм солодшим смаком і багатий на життєво важливі вітаміни та антиоксиданти, особливо на вітамін С. Він також містить значну кількість бета-каротину, який підтримує здоров’я очей. Однак варто зазначити, що жовтий болгарський перець містить найвищий рівень вітаміну С серед усіх трьох кольорів, що робить його чудовим вибором для збільшення споживання цієї поживної речовини”, – додала д-р Батра.

Загалом усі три види болгарського перцю поживні та мають унікальні переваги для здоров’я, тому якщо включити в свій раціон перець різних кольорів, то ви отримаєте цілий спектр поживних речовин. 

Які ще продукти корисні для здоров’я

Також повідомлялось, що вживання хліба може позитивно вплинути на старіння людей. За даними досліджень,регулярне вживання хліба на заквасці з борошна грубого помелу пов’язане зі зниженням ризику ішемічної хвороби серця та діабету.

Крім того, дієтологи розповіли, яке морозиво краще їсти – шоколадне чи ванільне. За їхніми словами, ці два види смаколиків схожі між собою та мають подібні корисні властивості. 

www.unian.ua

Exit mobile version