Як дізнатися, що ваш чоловік – маніпулятор: 9 тонких фраз

Як дізнатися, що ваш чоловік - маніпулятор: 9 тонких фраз

Чоловіки, які маніпулюють, схильні використовувати приховані мовні шаблони / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Маніпулятори часто вдаються до тонких фраз і тактик, щоб контролювати і мати владу над своїми партнерами. Ця форма емоційного насильства може викликати почуття провини і неадекватності, з часом підриваючи вашу самооцінку, пише Hack Spirit.

Зазначається, що чоловіки, які маніпулюють, схильні використовувати приховані мовні шаблони, що ускладнює розпізнавання їхньої поведінки на ранніх стадіях стосунків.

9 тонких фраз, які використовують маніпулятори

“Ти занадто багато думаєш”. Це тонкий спосіб підірвати ваші почуття, змусити вас засумніватися у власних судженнях. Ця форма газлайтингу може поступово підірвати вашу впевненість у собі.

Відео дня

“Я роблю це для твого ж блага”. Це спроба замаскувати маніпуляції під занепокоєння або турботу, змушуючи вас повірити, що вони діють у ваших інтересах.

“Я не можу жити без тебе”. Ви можете почути цю фразу, коли намагаєтеся встановити кордони або коли подумуєте про припинення стосунків. Її вимовляють для того, щоб ви відчули відповідальність за їхнє щастя і благополуччя, і вам було складніше піти.

“Ніхто ніколи не буде любити тебе так, як я”. Це груба і жорстока тактика, яку часто використовують чоловіки-маніпулятори.

“Чому ти не можеш бути більше схожа на…?”. Це гра порівняння, в якій ніхто не може виграти, і вона створена для того, щоб змусити вас прагнути завоювати його схвалення.

“Ти не розумієш жартів?”. Ви можете почути цю фразу, коли висловлюєте образу або дискомфорт з приводу його коментаря або дії, що викликала неповагу до вас. Він хоче змусити вас відчути, що ви занадто чутливі, і щоб уникнути відповідальності за свої дії.

“Ти завжди…” або “Ти ніколи…”. Ці твердження зазвичай є перебільшеннями і можуть викликати у вас почуття захисту та нерозуміння.

“Якби ти любила мене, ти б…”. Маніпулятивна фраза, яку часто використовують для виклику почуття провини або для примусу.

“Мені дуже шкода, але…”. Це тонка форма маніпуляції, яку часто не беруть до уваги. Нещире вибачення, яке дає змогу маніпулятору уникнути повної відповідальності.

Раніше УНІАН писав, як зрозуміти, що жінка нещаслива у стосунках.

www.unian.ua