Що станеться з вашим тілом, якщо ви їстимете кукурудзу щодня

Що станеться з вашим тілом, якщо ви їстимете кукурудзу щодня

Кукурудза часто користується поганою репутацією / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Кукурудза – унікальний продукт харчування, який вважається одночасно зерном і овочем залежно від того, коли її збирають. Солодка кукурудза, свіжа, заморожена або консервована, класифікується як овоч. З іншого боку, висушена і дозріла кукурудза використовується для виробництва кукурудзяних продуктів, таких як кукурудзяне борошно, та вважається цільним зерном, пише Parade.

Як і інші крохмалисті овочі, кукурудза часто має погану репутацію і змушує задуматися: а чи корисна вона?

Кукурудза – користь

Ось, що станеться, якщо ви їстимите кукурудзу щодня:

Відео дня

У вас може з’явитися більше енергії. З’ївши один качан кукурудзи, ви отримаєте 122 калорії і 29 грамів поживного джерела вуглеводів. Це допоможе вам наблизитися до рекомендованої щоденної дози.

Здоров’я вашого кишечника може покращитися. Качан кукурудзи також дає вам 3,5 грама харчових волокон. Клітковина необхідна для підтримки безперебійної роботи травного тракту та запобігання закрепам. Кукурудза містить як нерозчинну, так і розчинну клітковину, яка сприяє загальному здоров’ю травної системи, підтримуючи здорові кишкові бактерії.

Рівень цукру в крові може збалансуватися. Кукурудза за своєю природою солодка, що може змусити декого повірити в те, що вона шкідлива для здоров’я. Однак 5 грамів цукру в кукурудзі є натуральним цукром, подібним до того, що міститься у фруктах, овочах та молочних продуктах, і відрізняється від доданого цукру, який міститься в солодких напоях або солодощах. Крім того, вміст у ній клітковини допомагає уповільнити засвоєння цукру організмом, запобігаючи значному стрибку рівня цукру в крові.

Ваш зір може покращитися. Кукурудза містить два незамінні каротиноїди: лютеїн і зеаксантин. Дослідження показують, що ці каротиноїди відіграють роль у захисті від вікової дегенерації жовтої плями, основної причини втрати зору, а також можуть сповільнювати розвиток катаракти, що спричиняє помутніння очей.

Ваш настрій може покращитися. Дослідження виявили зв’язок між вищим споживанням фруктів та овочів і поліпшенням настрою. Вчені довели, що люди, які їдять багато фруктів і овочів, як правило, відчувають вищий рівень самоефективності та оптимізму, а також повідомляють про меншу кількість депресивних симптомів.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як зварити ніжну і соковиту кукурудзу.

www.unian.ua