Як правильно заварювати зелений чай, щоб не зіпсувати його смак: відповідь знають одиниці

Як правильно заварювати зелений чай, щоб не зіпсувати його смак: відповідь знають одиниці

Зелений чай важливо не перетримувати у воді / фото ua.depositphotos.com

Коли справа доходить до заварювання чаю, все залежить від часу. Особливо це важливо, коли маємо справу з ніжним та легким зеленим.

Як пише mashed, немає жорсткого правила для всього цього чайного сімейства. Щоб отримати ідеальний напій, потрібно самостійно дослідити свій улюблений сорт листя та тонкощі його смаку.

Однак, варто враховувати, що більшість зелених чаїв повинні настоюватися від однієї до трьох хвилин. Це може здатися коротким проміжком часу, але це багато значить для цих сортів.

Відео дня

Звичайні любителі чаю можуть дивуватися, як можна смакувати чай після хвилини замочування, не обпікаючи рота. Але тут немає жодного секрету – просто для його заварювання ніколи не використовується кріп. 

Листя зеленого чаю крихкі і дуже гаряча вода може обпалити їх, зруйнувавши їхній смаковий профіль. Використовуйте воду температурою від 70 до 85 градусів. За хвилину замочування у ній листя, чай достатньо охолоне, щоб ним можна було смакувати.

Щоб не перетримати листя у воді, варто використовувати таймер у телефоні або ж придбати пристрій окремо. Це дозволить використовувати телефон для інших цілей і при цьому паралельно відслідковувати час. 

Зрештою, немає “правильної” відповіді, коли йдеться про час замочування. Це особисте рішення, яке базується на бажаному смаковому профілі споживача та характеристиках чаю, який він п’є. Тим не менш, тримайте під рукою таймер і пам’ятайте про ці вказівки – це простий спосіб переконатися, що ви отримаєте максимум від наступної чашки.

Користь зеленого чаю

Ідея про те, що зелений чай корисніший за каву, існує вже багато років. Хоча переважна більшість людей випиває хоча б одну чашку кави на день, але є й ті, хто вважає зелений чай найкращим ранковим напоєм.

Зелений чай відомий своїми властивостями, які сприяють зміцненню здоров’я. Заварка цього напою містить рослинні сполуки – катехіни, серед яких епігаллокатехін галлат, який є потужним антиоксидантом та бореться із запаленням. УНІАН розповідав, у який час доби найкраще пити зелений чай.

www.unian.ua