Як не звертати увагу на думку оточуючих і стати щасливішим: 8 порад

Як не звертати увагу на думку оточуючих і стати щасливішим: 8 порад

Прийміть свою індивідуальність / фото ua.depositphotos.com

Існує тонка грань між оцінкою думок людей і дозволом їм впливати на ваше життя. Перетин цієї лінії може серйозно перешкодити вашому щастю, пише Hack Spirit.

Як не звертати уваги на думку оточуючих і стати щасливішим – 8 порад

Прийміть індивідуальність. Іноді наше бажання пристосуватися може змусити нас ухвалювати рішення, ґрунтуючись на тому, що подумають інші. Перший крок на нашому шляху? Прийміть свою індивідуальність. Бути іншим – це не так уже й погано. Насправді, це те, що робить вас вами.

Навчіться розставляти пріоритети. Правда в тому, що неможливо догодити всім. І що раніше ви навчитеся розставляти пріоритети щодо свого щастя і психічного здоров’я, то краще.

Відео дня

Практикуйте усвідомленість. Це потужний інструмент, що дає змогу звільнитися від вантажу думок інших людей. Йдеться про присутність у цей момент, визнання своїх почуттів і прийняття їх без осуду.

Боріться з когнітивними викривленнями. Це, по суті, помилки в нашому мисленні, які можуть призвести до спотвореного погляду на реальність. Одним із таких спотворень є “читання думок”, коли ми вважаємо, що знаємо, що про нас думають інші.

Прийміть той факт, що ви подобаєтеся не всім. Це може здатися нелогічним, але насправді це звільняє. Річ у тім, що незалежно від того, що ви робите і як чините, ви не всім подобаєтеся. І це нормально.

Розвивайте впевненість у собі. Це відіграє життєво важливу роль у тому, щоб не звертати уваги на те, що думають інші. Коли ви впевнені у своїх здібностях і рішеннях, думка інших стає менш впливовою.

Навчіться відпускати минулу критику. Збереження минулої критики може стати серйозною перешкодою на шляху до того, щоб не звертати уваги на те, що думають інші. Це як нести важку сумку, яка обтяжує вас і не дає вільно рухатися вперед.

Оточіть себе позитивом. Люди, якими ви себе оточуєте, мають значний вплив на ваше мислення. Якщо ви постійно перебуваєте поруч із засуджуючими або негативними людьми, важко не почати піклуватися про те, що вони думають.

Раніше УНІАН назвав 10 моделей поведінки людини, яка “застрягла” в житті.

www.unian.ua