Водії назвали “головну причину”, чому не купують електромобіль

Водії назвали "головну причину", чому не купують електромобіль

Нові електричні моделі все ще перебувають поза ціновим діапазоном багатьох людей / фото ua.depositphotos.com

Первісна вартість нових і старих моделей – головна причина, що утримує автомобілістів від переходу на електромобілі. Вони стурбовані вартістю електрокарів.

Видання Express оприлюднило результати опитування, згідно з яким 27,2% респондентів заявили, що зниження вартості купівлі моделей може переконати їх розглянути можливість купівлі такого авто.

Нові електричні моделі все ще перебувають поза ціновим діапазоном багатьох людей, їхня середня вартість становить близько 50 000 фунтів стерлінгів, а це 2,64 мільйона гривень.

Відео дня

Найдешевші електромобілі, як і раніше, коштують близько 20 000 фунтів стерлінгів (трохи більше 1 мільйона гривень), але новий імпорт з Китаю може незабаром знизити ціни.

Деякі старі електромобілі зараз можна придбати за ціною менше 10 000 фунтів стерлінгів, а це близько 527 тисяч гривень, але це все одно не по кишені більшості покупців.

Нещодавнє опитування, проведене організацією The Electric Car Scheme, показало, що вартість є найбільшою перешкодою для 2/3 автолюбителів. Однак засновник компанії Том Гроот стверджує, що незабаром вартість може знизитися, і продажі електромобілів у результаті цього тільки виграють.

“Усе може кардинально змінитися. У міру появи дешевших китайських EV і розвитку ринку старих EV, ми можемо побачити EV за ціною менше ніж 200 фунтів стерлінгів на місяць, що є набагато доступнішою ціною”, – заявив експерт.

Однак приголомшливі 19,5% респондентів не знають, що змусить їх перейти на електромобілі, а багато хто припустив, що ніколи не зроблять цього. Решта опитаних назвали низку інших причин.

Раніше УНІАН писав, що китайські електромобілі захоплюють Європу.

www.unian.ua