Відома письменниця назвала вправу з двох слів, яку вона використовує на початку зустрічей

Відома письменниця назвала вправу з двох слів, яку вона використовує на початку зустрічей

Таким чином людина буде бачити, що вам не все одно на її емоції / колаж УНІАН, фото Instagram/brenebrown, ua.depositphotos.com

Американська письменниця Брене Браун починає свої зустрічі з людьми з простого запитання: “Як ви себе почуваєте двома словами?”. За її словами, ці два слова спонукають до чесних відповідей та заохочують співрозмовників бачити в один одному в першу чергу людей, а вже потім колег, пише CNBC make it. 

Браун розповіла, що серед поширених відповідей на таке запитання є: “занепокоєний” і “втомлений”, або хтось описує свій стан як “мозок у відпустці”. 

До прикладу, якщо під час зустрічі хтось скаже, що стурбований та перевантажений, Браун подякує йому за таку відповідь, перш ніж перейти до наступної людини. А вже після зустрічі вона поцікавиться, як справи у цієї людини. 

Відео дня

Також письменниця каже, що її улюбленим запитанням є: “Як я можу підтримати вас сьогодні?”.

Браун зауважила, що така вправа з двох слів може передати почуття, які в іншому випадку потребували б довшого пояснення.

Нейробіолог Джульєтта Хан вважає, що вправа Браун нагадує фразу, яку використовують на робочому місці люди з високим емоційним інтелектом: “Дайте мені знати, що ви відчуваєте з цього приводу”.

Вимовляючи цю фразу, ви даєте співрозмовнику можливість поділитися своїми думками в комфортному стані, вважає Хан.

“(Емоційно розумні люди) цінують право людини визнавати свої емоції на власних умовах і дають їй простір для цього. Водночас вони пропонують свою підтримку і показують, що готові вислухати ці думки і почуття, коли інша людина готова ними поділитися”, – наголосила нейробіолог.

Стосунки з людьми – інші цікаві матеріали

Раніше УНІАН розповідав, як розпізнати приховану агресію. Загалом експерти назвали сім фраз, які допоможуть це зрозуміти. Серед них: “ти занадто чутливий”, “я просто пожартував”, “не сприймай це на свій рахунок” та інші. 

Також експерти пояснили, як зрозуміти, що ваш чоловік є маніпулятором. Серед таких фраз є: “ти занадто багато думаєш”, “я роблю це для твого ж блага” та інші. 

www.unian.ua