Нацбанк зі спецрахунку на потреби оборони у липні спрямував понад ₴183 мільйони

Нацбанк зі спецрахунку на потреби оборони у липні спрямував понад ₴183 мільйони

З початку повномасштабної війни на спецрахунок, відкритий Національний банком України на потреби оборони, надійшло понад 37 млрд грн в еквіваленті, із них перераховано для допомоги силам оборони понад 35,9 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

«Загалом з початку війни зі спецрахунку на потреби оборони Національний банк перерахував понад 35,9 млрд грн, у липні 2024 року – понад 185,8 млн грн», – ідеться в повідомленні.

За минулий місяць на спецрахунок надійшло понад 183 млн грн.

Усього з початку війни на спецрахунок надійшло понад 37 млрд грн в еквіваленті.

Зазначається, що кошти переказували як громадяни та підприємства України, так і міжнародна спільнота (зокрема із США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу).

З-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, єни, швейцарські франки, злоті, австралійські долари) надійшло майже 16,2 млрд грн в еквіваленті.

Станом на 01 серпня 2024 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки сил оборони 24 лютого 2022 року, становить понад 1,3 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, у червні поточного року зі спецрахунку Нацбанку на потреби оборони перерахували 45,4 млн грн.

www.ukrinform.ua