Провідний механік розповів, чому занадто повільна їзда дуже шкідлива для вашого автомобіля

Провідний механік розповів, чому занадто повільна їзда дуже шкідлива для вашого автомобіля

Скотті пропонує водіям не боятися час від часу збільшувати оберти двигуна / колаж УНІНА, фото ua.depositphotos.com, YouTube Scotty Kilmer

Один із найпопулярніших YouTube-блогерів, присвячених автомобілям, дав водіям, які подорожують на короткі відстані, корисну пораду, яка може допомогти запобігти дорогим поломкам.

Скотті Кілмер працює механіком уже понад 50 років і регулярно публікує відео, в яких ділиться порадами зі скорочення витрат на обслуговування автомобіля і запобігання ушкоджень, пише

У недавньому відео Скотті пропонує водіям не боятися час від часу збільшувати оберти двигуна, заявляючи, що чимало сучасних двигунів розраховані на роботу на високих швидкостях.

Відео дня

“Я покажу вам, чому їзда на більш високій швидкості часто корисна для вашого автомобіля. Неважливо, чи володієте ви скромною Toyota Matrix або Lexus, сучасні двигуни створені для роботи на більш високих швидкостях, щоб тренуватися. Якщо ви їдете зі швидкістю не більше 30 миль на годину, ваш двигун може засмітитися вуглецевими відкладеннями. Коли ви їдете на швидкостях шосе, бензин, який насправді є хорошим розчинником, може насправді очищати клапани та поршневі кільця під час руху”, – пояснив він.

Хоча водіям зазвичай радять перемикати передачі на низьких обертах, де це можливо, щоб поліпшити економію пального і знизити викиди, Скотті зазначив, що бувають моменти, коли більш різке водіння може бути корисним.

Оскільки більшість сучасних двигунів здатні працювати на набагато вищих обертах, занадто раннє перемикання передач може з часом призвести до утворення нагару на компонентах.

Це, своєю чергою, може призвести до того, що водії зіштовхнуться з втратою потужності, погіршенням економії пального та несправностями, спричиненими обмеженим потоком повітря, такими як додаткове зупинення двигуна та пропуски запалювання.

Пізніше у відео Скотті рекомендує водіям, які зазвичай їздять на нижчих швидкостях, зазирнути під кришку масляного бака на предмет слідів води.

“Тепер, якщо ви знімете кришку масляного бака і замість оливи побачите білу пінисту масу, це означає, що в оливі конденсат води. Коли ви їдете на більш високій швидкості протягом години або більше, двигун нагрівається настільки, що вода фактично випаровується, і вона йде. Це може бути неполіткоректно, але це відомо як “італійське налаштування”. Тож їзда на машині на великій швидкості по шосе – це добре, просто не звинувачуйте мене, якщо ви отримаєте штраф за перевищення швидкості”, – продовжив він.

Поради Скотті Кілмера

Один із найпопулярніших механіків YouTube розповів водіям, як уникнути простої помилки, яка може призвести до серйозних проблем під капотом.

В одному зі своїх останніх відеороликів Скотті пропонує водіям завжди обирати правильну охолоджувальну рідину для свого автомобіля, заявляючи, що існує два основних типи.

www.unian.ua