Плавання чи біг: що краще допомагає схуднути

Плавання чи біг: що краще допомагає схуднути

Біг та плавання – це дуже ефективні види спорту / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Плавання та біг є двома популярними та універсальними заняттями для спалення калорій та схуднення. Під час бігу ваше серце прискорюється і ноги працюють, тоді як плавання залучає все тіло, від тіла до рук. Це призводить до значної втрати калорій та зміцнення тіла.

Як пише eatthis, біг зміцнює серцево-судинну систему, покращує щільність кісток і підвищує настрій. Однак плавання – це вправа з низьким навантаженням, яка дбайливо впливає на ваші суглоби, що робить його ідеальним для тих, хто має травми. 

Біг проти плавання: що краще обрати

Завдяки високоінтенсивному впливу під час бігу ваше серце прискорюється, а м’язи активізуються, спалюючи жирові запаси. Це динамічна вправа, яка прискорює ваш метаболізм під час тренування та підтримує його на високому рівні після, максимізуючи спалювання калорій протягом дня. З іншого боку, плавання пропонує тренування всього тіла без навантаження на суглоби, що робить його спокійним, але ефективним спалювачем калорій.

Відео дня

Окрім спалювання калорій, кожна діяльність приносить унікальні переваги для схуднення. Біг покращує здоров’я серцево-судинної системи, зміцнює кістки та піднімає настрій — ідеально підходить для тих, хто прагне скинути вагу та покращити загальне самопочуття. Він знімає стрес і покращує настрій, забезпечує ясність розуму. Водночас плавання є невимушеним, що робить його улюбленим серед тих, хто відновлюється після травм або шукає варіанти вправ для суглобів. Крім того, хто може встояти перед освіжаючою водою у спекотний день?

Обираючи між пробіжкою чи пірнанням у басейн, враховуйте не лише спалені калорії. І біг, і плавання задіюють різні групи м’язів. У той час як біг в першу чергу націлений на силу та витривалість нижньої частини тіла, плавання змушує ваше тіло ефективно рухатися у воді, формуючи м’язи від голови до ніг. Це тренування для всього тіла, яке спалює калорії та покращує м’язовий тонус і чіткість.

Що стосується ризику отримання травми, то повторювані навантаження під час бігу можуть напружувати суглоби та м’язи, особливо якщо правильна техніка та відновлення не є пріоритетними. Однак це також дає можливість зміцнити кістки та сполучну тканину, зменшуючи ризик остеопорозу та інших проблем, пов’язаних з кістками, у подальшому житті.

Плавання ж навпаки мінімізує навантаження на суглоби, що робить його привабливим вибором для довгострокової фізичної форми без зношування, пов’язаного з фізичними навантаженням. Розуміючи ці фактори, ви можете зробити усвідомлений вибір, який узгоджуватиметься з вашими цілями щодо зниження ваги та загальною фітнес-мандрівкою.

Незалежно від того, чи вибираєте ви ритмічний крок під час бігу чи плавні рухи під час плавання, максимізація вашого потенціалу втрати ваги передбачає більше, ніж просто заняття спортом. Йдеться про послідовність, задоволення та ефективність. 

Інші поради щодо схуднення

Багато людей вважають, що для схуднення важливо споживати менше калорій, ніж спалюєш. Але наукові дослідження показують, що те, в який час ви їсте, може мати значення. Дипломовані дієтологи пояснили зв’язок між часом приймання їжі та втратою ваги і вказали, в який час найкраще вечеряти, якщо ви намагаєтеся схуднути.

Коли ви думаєте про дієту, то здебільшого йдеться про обмеження у тому, що ви їсте. Періодичне (інтервальне) голодування — це дієта, яка зосереджується на тому, коли ви їсте.

www.unian.ua