Як позбутися непотребу та навести лад у власній оселі: 5 порад від експерта з прибирання

Як позбутися непотребу та навести лад у власній оселі: 5 порад від експерта з прибирання

За словами експерта, час від часу потрібно позбуватися речей, які ви вже давно не використовуєте / фото ua.depositphotos.com

Кожна людина по-своєму вирішує, як їй організувати свій простір вдома, на роботі або під час подорожей до інших міст. Мозок людини працює по-різному, тому якщо ви побачили картинку з гарно складеними речами, це не означає, що така схема вам теж підійде. Деякі люди, коли бачать простір, одразу кидаються реалізовувати його потенціал, а інші можуть взагалі розгубитися та не знати, що зробити. Тому експерт з прибирання Соня Вайзер дала поради щодо того, як легко можна упорядкувати свій простір, яким ви будете насолоджуватися, передає Business Insider. 

Не варто купувати контейнери для зберігання речей заздалегідь

Багато хто полюбляє ходити в магазини, де можна придбати різноманітні речі для дому. Завдяки цьому можна зняти стрес, прогулятися та заспокоїтися. Проте набір ідеально промаркованих контейнерів для зберігання може не допомогти вам, вважає Соня Вайзер, адже важливо спочатку розібратися, які речі вам потрібні, а які варто викинути. Тому спершу позбудьтесь всього безладу, а потім купуйте контейнери для зберігання речей, які вам справді потрібні. 

Спочатку спробуйте розібрати свої шафи та ящики

У вас точно має бути шухляда, де лежить весь непотріб, який давно варто викинути. Йдеться про місце, де зберігаються старі квитанції, розряджені батарейки, візитки та інші непотрібні речі.

Відео дня

“Почніть з усіх місць, які можна використовувати для зберігання. Шафи, аптечки, книжкові полиці, шухляди письмового столу – виймайте їх по черзі і перебирайте потроху. Розділіть їх на те, що ви хочете залишити, що ви хочете пожертвувати або віддати комусь із знайомих, а що ви хочете викинути. Закінчивши, ви, ймовірно, виявите, скільки місця у вас вже є. Бачите? Вам не потрібні всі ці коробки!”, – наголосила експерт.

Якщо ви сентиментальні, знайдіть людину, яка допоможе позбутися непотрібних речей

Інколи людям важко позбутися того, що викликає у них спогади. До прикладу, листівки від колишніх, афіші або квитки на концерт, макаронні вироби, які ваша дитина робила в дитячому садку, все це викликає ностальгію. 

“Вам не обов’язково позбуватися всього цього, але принаймні зменшіть їхню кількість, щоб вони не займали стільки місця. Сфотографуйте речі для нащадків, якщо думаєте, що будете за ними сумувати”, – рекомендує Соня Вайзер.

Краще позбудьтеся всіх упаковок

Якщо ви не збираєтесь щось продавати зі своїх речей, то вам не потрібно зберігати оригінальну коробку, краще її викинути, аби вона не займала зайвого місця. Якщо ж ви зберігаєте коробку для інструкції до того чи іншого приладу, спробуйте подивитися, чи є вони на сайті компанії. 

“Якщо їх ніде немає в Інтернеті, сфотографуйте потрібні вам інструкції, а потім утилізуйте паперові копії”, – підкреслила експерт.

Не слід тримати в шафі одяг, який ви вже не носите

Бувають обставини, коли зміна розміру одягу справді потрібна, однак зберігати одяг, який ви використовуєте, аби перевірити, чи вдалося вам схуднути, рідко йде на користь вашому психологічному стану, вважає Соня Вайзер.

“Я теж була винна в цьому; я зберігала сукні з єдиною метою – виміряти себе. Замість цього використовуйте дорогоцінний простір шафи, щоб зберігати речі, які мають добрий вигляд для вас. Якщо ви змінюєте розмір, ви можете отримати новий одяг або в магазині, або від людей з вашого оточення. Простір у шафі – це дорогоцінний скарб”, – підсумувала вона. 

Домашні справи – інші поради

Раніше блогерка Шантель Ібботсон розповіла, як зробити ваш забруднений старий білий одяг знову білосніжним і “новим”. Вона розповіла про свій універсальний метод, що дає змогу надати старому одягу свіжого та яскравого вигляду.

“Шантель взяла брудну білу білизну, включно з брудними шкарпетками і тьмяними, поношеними футболками, і кинула їх у раковину. Потім вона замочила старий одяг у гарячій воді і додала одну чашку прального порошку, одну столову ложку засобу для миття посуду і чверть чашки засобу для виведення плям”, – розповіли у Daily Mail.

Своєю чергою експерт Джейд Крукс поділився, за якої температури потрібно прати постільну білизну. 

“Коли справа доходить до прання постільної білизни, встановіть температуру вашої пральної машини від 30 до 40 градусів за Цельсієм. Це найкраща температура для правильного та ефективного видалення бруду, жиру для тіла та знищення бактерій, водночас захищаючи волокна вашої постільної білизни”, – порадив він.

www.unian.ua