Що робити, щоб зуби були білими: стоматологи дали корисні поради

Стоматолог порадив як зберегти зуби / фото ua.depositphotos.com

Ми всі прагнемо до яскравих перлинно-білих зубів, але не всі можуть собі дозволити професійне відбілювання.

Як пише Mirror, стоматолог Шааді Манучехрі поділилась своїми найкращими порадами, як уникнути жовтизни зубів та як не слід чистити зуби.

“Є три випадки, коли ви ніколи не повинні чистити зуби. Я стоматолог і це єдиний раз, коли ви спіймаєте мене, коли я кажу вам не чистити зуби. Давайте перейдемо до цього”, — сказала вона.

Відео дня

По-перше, вона закликала ніколи не чистити зуби одразу після блювоти. За її словами, вміст шлунка надзвичайно кислий, а зуби складаються з мінералів. Отже, коли вміст шлунка потрапляє в рот, там дуже кисле середовище. Якщо одразу після цього почистити зуби, ви просто втираєте кислоту в емаль. 

“Отже, зачекайте принаймні 30-60 хвилин, перш ніж чистити зуби. Що ви можете зробити, це прополоскати рот рідиною для полоскання рота і випити трохи води, щоб швидше нейтралізувати кислоту”, – радить стоматолог.

Також Манучехрі каже не чистити зуби після ранкової чашки. Тут працює той же принцип, атому краще почекати 30-60 хвилин. Краще просто прополоскати рот або випити води. За словами стоматолога, якщо ви додасте молоко та цукор, це може погіршити кислотність. Крім того, доктор Шааді сказав людям не чистити зуби після сніданку, а замість цього чистити їх раніше.

“Почистіть їх заздалегідь, тому що, якщо ви почистите їх одразу, ви пошкодите свою емаль. Насправді, коли ви прокидаєтеся вранці, у вас є досить багато бактерій у роті, і їх потрібно почистити, перш ніж мати свій сніданок”, – дала вона останню пораду.

Інші поради стоматологів

Останнім часом люди дедалі частіше шукають у соцмережах, зокрема, у TikTok, різні поради, що допомагають заощадити гроші на лікуванні зубів. Поради зі стоматології набирають мільйони переглядів, пропонуючи домашні лайфхаки та швидкі рішення для поліпшення вигляду зубів. Однак більшість із таких порад приносять більше шкоди, ніж користі, і можуть призвести до нещасних випадків, болю та подальших пошкоджень.

Доктор Сміта Мехра, головний стоматолог The Neem Tree Dental Practice, розповіла про шість найнебезпечніших стоматологічних трендів TikTok.

www.unian.ua

Exit mobile version