Як вивести плями від поту і дезодоранту: експерти поділились перевіреними лайфхаками

Експерти поділилась породами щодо прання / фото ua.depositphotos.com

Одна з маленьких радощів життя – це надягти свіжу сорочку вранці. Це створює відчуття впевненості та дуже зручно. Однак при регулярному носінні на одязі можуть з’являтись плями від дезодоранту чи поту під пахвами, які важко ефективно прати.

Як пише marthastewart, плями, які не вдається вивести, можуть перетворити улюблений одяг на ганчірки для прибирання. Тому експерти поділились перевіреними лайфхаками, як повернути вигляд навіть білому одягу. Для очищення знадобиться:

  • якісний пральний порошок;
  • полоскання тканини;
  • щітка з м’якою щетиною.
  • Плями від дезодоранту є складними і можуть погіршуватися з часом, тому немає надійного способу їх видалити. Проте вчений з догляду за тканинами Кім Ромін рекомендує спробувати цей ефективний метод.

    Відео дня

    Для початку видаліть надлишки дезодоранту, що залишилися, за допомогою щітки з м’якою щетиною. Після цього прополощіть одяг у теплій воді, щоб розмити пляму. 

    Обробіть плями високоякісним миючим засобом, обережно потріть і залиште на 20 хвилин. Не змиваючи покладіть одяг у пральну машину. Використовуйте ополіскувач для тканини та звичайну кількість миючого засобу при пранні.

    Якщо пляма залишилася, повторіть описані вище кроки перед машинним сушінням, оскільки тепло може затримати плями. Як зазначається, використання засобу для полоскання тканини може бути ключовим для усунення плям від дезодоранту, які важко вивести.

    “Полоскання тканини працює інакше, ніж миючий засіб, розщеплюючи залишки, які застрягли на одязі, даючи вам додатковий імпульс чистоти”, — каже Ромін. 

    Видалення плям від дезодоранту з білої бавовни або поліестеру

    Таку тканину можна очистити, якщо спочатку облити плями окропом. З відповідною порадою виступила Мері Гальярді, власний науковець Clorox та експерт із прибирання. 

    Після цього обробіть плями харчовою содою, перекисом водню та водним розчином перед пранням у машині з пральним порошком і відбілювачем.

    Як запобігти появі плям від дезодоранту

    Переконайтеся, що ваша шкіра повністю суха до і після нанесення дезодоранту. За словами бренд-менеджерки нових продуктів у Maytag Сари Армстронг,  це потрібно, щоб він повністю ввібрався.

    Спробуйте перейти на дезодорант, який не містить алюміній-цирконій. Алюміній є інгредієнтом, відповідальним за реакцію з потом і жирами тіла, що утворює плями від дезодоранту.

    Усувайте плями від дезодоранту якомога швидше. Чим довше вони застигають, тим важче їх буде видалити.

    Завжди періть одяг у найгарячішій воді, залежно від матеріалу, і додайте відповідні добавки до завантаження, як-от відбілювач або ополіскувач для тканини.

    Інші поради щодо прання

    Раніше УНІАН повідомляв, чому одяг після прання пахне затхлим. Спочатку можна подумати, що це пов’язано з циклом прання при низькій температурі або використанням недостатньої кількості миючого засобу. Однак найчастіша помилка людей полягає в тому, що вони не залишають дверцята пральної машини відкритими між пранням.

    Також радили, як позбутися від запаху вогкості в рушниках і чи потрібно закривати двері в пральній машині.

    www.unian.ua

    Exit mobile version