“Нарощують” жир: 9 найгірших продуктів, які слід припинити їсти

"Нарощують" жир: 9 найгірших продуктів, які слід припинити їсти

Деякі продукти мають негативний вплив на організм людини / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Метаболічний синдром – це сукупність станів, які підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, інсульту та діабету. До них належать високий кров’яний тиск, підвищений рівень цукру в крові, надлишок жиру в ділянці талії і ненормальний рівень холестерину.

Видання She finds з’ясувало, що бажано виключити зі свого раціону заради здоров’я.

Комерційний фруктовий сік

Багато комерційних фруктових соків містять додані цукри або високу концентрацію натуральних цукрів, що може призвести до підвищення рівня цукру в крові. Регулярне вживання таких напоїв із високим вмістом цукру може сприяти розвитку інсулінорезистентності – ключового фактора метаболічного синдрому.

Відео дня

Молочні продукти з цільного молока

Незбиране молоко і повножирні молочні продукти містять велику кількість насичених жирів, які можуть підвищувати рівень холестерину ЛПНЩ (поганого). Підвищений рівень холестерину ЛПНЩ є фактором ризику серцево-судинних захворювань і компонентом метаболічного синдрому.

Червоне м’ясо

Червоне м’ясо, особливо оброблені сорти, може сприяти розвитку запалення в організмі. Хронічне запалення пов’язане з різними метаболічними порушеннями, включно з метаболічним синдромом.

Газована вода

Газована вода містить багато цукру, особливо кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози, що може призвести до підвищення рівня цукру в крові. Високий вміст цукру і калорій у газованій воді також може сприяти ожирінню.

Білий хліб

На відміну від цільнозернового хліба, білий хліб містить мало клітковини. Клітковина допомагає регулювати рівень цукру в крові та зберігає відчуття ситості. Без достатньої кількості клітковини ви можете переїдати і набирати вагу, особливо в ділянці живота, що підвищує ризик розвитку метаболічного синдрому.

Бекон

Перероблені сорти м’яса, такі як бекон, часто містять велику кількість натрію, який може призвести до підвищення кров’яного тиску – ключового компонента метаболічного синдрому. Надлишок натрію також сприяє затримці рідини в організмі та розвитку гіпертонії.

Маргарин

Трансжири та інші нездорові жири, що містяться в деяких видах маргарину, можуть сприяти розвитку запалення в організмі. Хронічне запалення пов’язане з розвитком метаболічного синдрому і супутніх проблем зі здоров’ям.

Підсолоджена кава

Додані цукри та висококалорійні сиропи в підсолодженій каві можуть значно збільшити кількість споживаних калорій. Споживання занадто великої кількості калорій може призвести до збільшення ваги, особливо в ділянці живота, що є великим фактором ризику розвитку метаболічного синдрому.

Білий рис

На відміну від коричневого рису, білий рис позбавлений висівок і зародків, тому в ньому немає клітковини. Клітковина важлива для регулювання рівня цукру в крові та підтримки ситості. Без достатньої кількості клітковини ви можете переїдати, що може призвести до набору ваги і, в кінцевому підсумку, до метаболічного синдрому.

Раніше УНІАН писав, що названо 10 продуктів із найвищим вмістом клітковини.

www.unian.ua