Нове дослідження показало, яка риба корисніша – скумбрія чи лосось

Нове дослідження показало, яка риба корисніша - скумбрія чи лосось

Стало відомо, яка риба корисніша – скумбрія чи лосось / фото ua.depositphotos.com

Виробниче вирощування лосося на фермах призводить до втрати життєво важливих поживних речовин. У зв’язку з цим додавання в раціон диких “кормових” видів (скумбрія, анчоуси і оселедець) може поліпшити здоров’я. Ці види риб залишаються багатими на необхідні поживні речовини.

Як пише scitechdaily.com з посиланням на дослідження в журналі Nature Food, вчені виявили у філе лосося зниження вмісту шести з дев’яти поживних речовин – кальцію, йоду, заліза, омега-3, вітаміну B12 і вітаміну А, але підвищений рівень селену і цинку.

“Більшість диких “кормових” риб відповідають рекомендаціям щодо дієтичних поживних речовин при менших розмірах порцій, ніж вирощений атлантичний лосось, включно з жирними кислотами омега-3, які, як відомо, знижують ризик серцево-судинних захворювань та інсульту”, – йдеться в публікації.

Відео дня

Провідний автор, доктор Девід Віллер з факультету зоології Кембриджського університету констатував, що більшість видів дикої риби, використовуваної як корм, мають таку ж або більшу щільність та набір мікроелементів, ніж філе вирощеного лосося:

“Хоча люди, як і раніше, насолоджуються поїданням лосося, їм слід подумати про те, щоб їсти дедалі більше й більше різноманітних видів диких риб, як-от сардини, скумбрія й анчоуси, щоб отримувати більше необхідних поживних речовин”.

Нагадаємо, раніше лікарі назвали 6 продуктів, які “просяться” у вашу тарілку.

www.unian.ua