Відомий механік поділився стильним вживаним автомобілем, який має багато несправностей

Відомий механік поділився стильним вживаним автомобілем, який має багато несправностей

Цей позашляховик раніше вважався дуже розкішним / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скриншот

Один з найвідоміших автомобільних експертів Скотті Кілмер порадив водіям, які шукають надійний вживаний позашляховик, уникати однієї конкретної моделі. У своєму нещодавньому відео на Youtube автомеханік оглядає Range Rover Evoque 2013 року випуску, який належить одному з його клієнтів. За його словами, цей автомобіль має гарний вигляд, проте може мати проблеми з електрикою, пише Express. 

“Немає сумнівів, що це красиві автомобілі, і вони дуже зручні, багато місця для ніг, у них пристойний багажник, куди можна опустити сидіння і перевезти досить багато речей. І, попри те, що він провів зиму в Род-Айленді, він не особливо іржавий. Але він [власник] хвилюється, тому що у нього є друг, у якого такий самий Range Rover Evoque 2013 року випуску, і у нього коробка передач коштує 13 000 доларів, він заплатив за спеціальну гарантію, і у нього почали з’являтися якісь коди несправностей. Тож я збираюся просканувати його і вирушити в подорож”, – розповідає Скотті.

Зазначається, що Range Rover Evoque першого покоління, який випускався з 2011 по 2018 роки, був першим компактним розкішним позашляховиком компанії, який став дуже популярним через гарний дизайн та приємний стиль водіння.

Відео дня

Відомий механік поділився стильним вживаним автомобілем, який має багато несправностей

 Range Rover Evoque / фото Вікіпедія

Проте у виданні наголосили, що деяким власникам складно з такими автомобілями. За дослідженням надійності, яке було проведене британським виданням WhatCar?, багато водії запевняють, що страждали від несправностей коробки передач, в той час, як багато інших мають зношені маховики та неправильно вирівняні задні двері. 

У матеріалі наголошують, тоді, як покупці вживаних автомобілів можуть придбати Range Rover Evoque першого покоління близько за 6 тисяч доларів, то водіям, які хочуть знайти надійний екземпляр, радять витратити щонайменше понад 12 тисяч доларів на авто з невеликим пробігом та гарною історією обслуговування. 

Під час огляду Скотті Кілмер під’єднав інструмент для сканування кодів несправностей до прикладу 2013 року. За його словами, з конкретним автомобілем, який він зафіксував, була низка незначних проблем.

“Ми збираємося зробити автоматичне сканування, і є 40 компонентів, які він може просканувати. Як завжди для Range Rover, як ви бачите, є багато несправностей – тільки модуль управління силовим агрегатом має 30 несправностей. Звичайно, деякі з цих речей є дрібницями, але це досить типово для будь-якого Range Rover чи взагалі будь-якого англійського автомобіля. На більш пізніх моделях ви підключаєте сканер і отримуєте коди звідусіль. Електрика та англійці, можливо, їхні автомобілі мали б залишитися в темних віках зі свічками”, – підкреслив експерт.

Коли Скотті очистив коди несправностей та сів за кермо, то припустив, попри те, що Range Rover Evoque може бути дорогим в обслуговуванні, він добре їздить і може вписатися в будь-яке місце. 

“Зараз вони досить м’які та веселі в управлінні – саме так їх і продають. Вони також мають гарний вигляд, як і Ягуари. Це не випадково, що вони називаються Jaguar Land Rover, жоден з яких не відомий тим, що робить автомобілі, які не ламаються весь час. Є одна хороша річ у тому, щоб їздити на Range Rover в Род-Айленді: ви не відчуваєте себе не в своїй тарілці. Тут так багато мільйонерів, що ви можете приєднатися до натовпу. Мені треба поїхати в інший бік на поле для поло, і я впишуся туди. Насправді коли я їду, то відчуваю себе чудово, не відчуваю жодних коливань чи вібрацій. Механічно він у хорошій формі, але тут дуже багато комп’ютерних модулів і блоків управління”, – підсумував автомеханік.

Інші поради автомобільних експертів 

Раніше відомий автолюбитель Грант розповів про автомобілі, яких варто уникати. За його словами, ці авто мають поганий двигун. Зокрема йдеться про моделі Ford з 1,0-літровим силовим агрегатом EcoBoost.

“Я знаю, що останнім часом про нього багато писали в пресі, але він також має бути на першому місці в цьому списку. Ви знайдете цей двигун у Fiesta, Focus, B-Max, C-Max – це як чума. Вони є скрізь, але ви не хочете розлучатися зі своїми кровно заробленими грошима за один з них, тому що, швидше за все, він буде працювати погано”, – наголосив експерт.

Також раніше Скотті Кілмер дав влучну пораду водіям, завдяки якій двигун їхньої автівки буде працювати багато років. У своєму нещодавньому відео на Youtube експерт показав старий позашляховик Toyota, який проїхав майже 650 тисяч кілометрів. За його словами, саме регулярне технічне обслуговування допомогло зберегти двигун у гарному стані.

www.unian.ua