Інтеграція української залізниці до ЄС: Мінвідновлення підписало меморандум з європейським агентством

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури підписало меморандум із Європейським залізничним агентством (ERA), який передбачає співпрацю у сфері технічної гармонізації залізничних систем Євросоюзу та України.

Про це повідомила пресслужба міністерства, передає Укрінформ.

«Домовленості, серед іншого, включають експертну та технічну підтримку для міністерства у питанні долучення України до єдиного європейського залізничного простору. Обидві сторони зобов’язались працювати у напрямку гармонізації стандартів та нормативно-правових актів у сфері безпеки на залізничному транспорті, інтероперабельності (операційної сумісності) залізниць», – ідеться в повідомленні.

Меморандум також передбачає створення керівного комітету, який визначатиме пріоритети та поетапні плани для досягнення спільних цілей.

За словами виконавчого директора ERA Йозефа Доппельбауера, Україна та ЄС вже досягли значного прогресу у стратегічних питаннях встановлення життєво важливих транспортних зв'язків у кризові часи, зміцнення "Шляхів солідарності", технічних питаннях відновлення, проєктів TEN-T та багатьох інших.

Наразі ж співпраця з українською стороною вийшла на новий рівень.

Як повідомлялося, АТ "Укрзалізниця" і Польська державна залізниця домовилися розвивати залізничне сполучення між країнами.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version