Як запобігти випаданню волосся

Випадіння волосся і алопеція – чи можна зупинити, попередити чи вилікувати? Що впливає на стан волосяних фолікулів і густоту волосся.

Втрата волосся з віком може налякати будь-яку жінку і викликати роздратування і дискомфорт у чоловіків. Ринок переповнений засобами від алопеції, а в інтернет забитий народними рецептами. Але чи дієвими будуть запропоновані бабусею “перевірені” засоби? Що робити, щоб стимулювати ріст нового волосся і якось уповільнити процес його втрати?

Консультація трихолога в салон краси Fastline.Studio допоможе визначити причину втрати волосся і тип алопеції. В цьому салоні можна також скористатись послугами догляду за волоссям Yumme Spa для шкіри голови з глибоким зволоженням або Yumme Spa і O’Rising проти дифузної алопеції. У випадку тимчасової алопеції такі процедури пришвидшують процес повернення фолікулів у нормальний стан і уповільнює процес зміни фаз росту волосся.

Чому випадає волосся

Випадіння волосся часто не є кінцевим результатом хвороби чи патології, а лише певним симптомом. Щодня люди втрачають в середньому 80 волосків. На довгому волоссі ця кількість більш помітна через більший об’єм втраченого на розчісці. Люди народжуються, маючи на голові близько 100 000 фолікулів, які почергово активізуються і засинають, стимулюючи і припиняючи ріст нового волосся.

Якщо на день випадає більше волосся, ніж зазвичай, то причини цього явища визначає трихолог. Це спеціаліст який знається на захворюваннях і патологіях шкіра голови і волосся.

Можливі причини випадіння волосся

  • Втрата волосся, зумовлена спадковістю.

Андрогенетична алопеція дістається у спадок, у чоловіків вона може стати помітною після статевої зрілості, а у жінок можливі прояви ближче до зрілого віку. Під впливом гормону дигідротестостерону відбувається пригнічення активності волосяного фолікула, і замість втраченого волоска виростає новий, але набагато тонший за звичайний. Також скорочується тривалість фази росту і швидше настає фаза випадіння. 

  • Втрата волосся внаслідок недбалого ставлення до зачіски і часті механічні пошкодження.

Тракційне облисіння спричиняють надто тугі зачіски і зловживання гарячим укладанням. Навіть звичайний хвостик на потилиці може стати причиною надмірної втрати волосся у певних ділянках. Бо волосся має заданий природою напрямок росту, воно не любить, коли його спрямовують в протилежний бік. 

  • Старече облисіння.

Наш організм старіє, і кількість волосся зменшується через незворотнє фізичне виснаження волосяних фолікулів. 

  • Інші типи алопеції часто пов’язані та автоімунними патологіями. 

Підліткове випадіння волосся

Причинами підліткового випадіння волосся часто стає незбалансоване харчування, грибкові інфекції (трихофітія, мікроспорія), надто тугі зачіски, прийом деяких ліків, хіміотерапія, надмірний стрес, діабет, патології щитоподібної залози і аутоімунні захворювання.

Дівчата часто завдають шкоди волоссю ретиноїдами при лікуванні акне, надмірною  укладкою волосся і частим або самостійним фарбуванням. Інколи у жінок порідіння волосся спричинене гормональним дисбалансом.

AD_4nXe13tdrzHCJt-i4p7DSoGwQtu35XZUhj9l07CE3YqXtIUzwBdQYxZJiEln3w6GNQu-TUg6deWM878xpkB828q4-m0cUkZbnyBvdzc7OCnWdll4XQMb906ZYY0pdF2fZNJACtff-jiQYm-WHXxJ_sTFPj9X9?key=oqwWubUq2jyBYUCBPsG4Dg

Чи можна зупинити випадіння волосся?

Якщо облисіння спричинене стресом, хворобою, прийомом певних ліків або антидепресантів, недавними пологами, гормональними препаратами, включно з оральними контрацептивами, препаратами проти тахікардії і бета-блокаторами, то це тимчасове явище, яке називається дифузною алопецією.

Щойно прибрати причину дифузної втрати волосся, його надмірне випадання припиняється.