Як правильно приготувати ідеальну яєчню: популярний шеф-кухар поділився дієвими порадами

Як правильно приготувати ідеальну яєчню: популярний шеф-кухар поділився дієвими порадами

Багато хто може зіштовхуватися з труднощами під час приготування яєчні / ua.depositphotos.com

Американський шеф-кухар і ресторатор Майкл Саймон поділився кількома простими методами приготування яєчні. За його словами, такі способи можуть вдосконалити приготування цієї страви за допомогою кількох простих змін у своїй техніці, пише Express.

“По-перше, у мене є антипригарна сковорідка. Я поставлю її на середній вогонь”, – зазначив він у відеоролику, який опублікований в TikTok.

Саймон порадив почекати, поки сковорода почне “трохи” нагріватися, перш ніж додавати несолоне масло. 

Відео дня

“Просто дайте йому м’яко розтанути”.

Після чого кухар розповів про простий спосіб, за допомогою якого шкаралупа не потраплятиме на сковорідку. 

“Якщо ви впевнено розбиваєте яйця, ви можете розбити яйце прямо на сковороді. Якщо ви не вмієте розбивати яйця, нічого страшного”, – сказав він.

За його словами, яйце варто розбивати в миску повільно та обережно, даючи можливість видалити шкаралупу перед тим, як почати процес приготування. Розбиваючи яйце повільно, легше не пошкодити жовток.

Саймон підкреслив, попри те, що існує багато способів приготування яєць, він покаже, як приготувати просту яєчню сонячним боком догори. 

“Нам не потрібно турбуватися про перевертання, якщо ми не хочемо. Ви можете просто накрити його кришкою, якщо хочете, щоб жовток приготувався трохи більше”, – рекомендує фахівець.

Коли масло на сковорідці злегка розтануло, це ідеальний час, аби акуратно кинути яйце на пательню, вважає кухар.

“Потім ми додамо трохи солі та перцю. Потім ми трохи зменшуємо вогонь і даємо яйцю застигнути ззовні, а жовток продовжує готуватися”, – додає Саймон.

Експерт радить готувати яйце таким способом від 30 до 45 секунд. Після цього він рекомендує змастити яйце вершковим маслом, що залишилося на сковорідці, аби верхня частина яйця та жовток пропеклися, або ж можна накрити його кришкою на 20-30 секунд, якщо ви хочете, аби яйце пропеклося ретельніше. 

“Ось так, ідеальна яєчня”, – підсумував кухар.

Інші смачні рецепти 

Раніше британський шеф-кухар Джеймі Олівер поділився рецептом хрусткої курки з часником, яка готується 15 хвилин. 

“Надзвичайно простий у приготуванні, це чудовий швидкий спосіб для справді смачної, хрусткої подрібненої курки, і я додав часник для додаткового смаку. Відбивання курки, як перед додаванням крихт, так і для того, щоб допомогти їм прилипнути, робить м’ясо м’яким і робить його ще швидшим для приготування”, – розповів він. 

Також фуд-журналіст Мері Беррі розповіла про простий рецепт десерту з 5 інгредієнтів. За цим рецептом виходить 24 квадрати, які можна приготувати на два дні вперед, що ідеально підходить для будь-яких заходів у вихідні та сімейних зустрічей.

www.unian.ua