“Ви неправильно зберігаєте шоколад”: експерт розкрив, як не псувати смак своїх солодощів

"Ви неправильно зберігаєте шоколад": експерт розкрив, як не псувати смак своїх солодощів

Шоколад має свої умови зберігання / фото ua.depositphotos.com

Любителі шоколаду можуть радіти, оскільки існує маловідомий спосіб зробити смак цих солодощів ще кращим. Дотримуючись кількох простих кроків, ви зможете переконатися, що останній шматок вашого батончика буде таким же хорошим, як і перший.

Фахівці з Wheeldon Brothers знайшли хитрий трюк, який допоможе зберігати шоколад як справжній поціновувач, пише Еxpress.

“Щоб ваш шоколад зберіг насичений смак і гладку консистенцію, зберігайте його в прохолодному темному місці, а не в холодильнику. Оптимальний температурний діапазон для шоколаду становить від 18 до 21°C. Ця температура запобігає його таненню, але дозволяє просвічувати складні ноти какао”, — рекомендують експерти.

Відео дня

Захист шоколаду від “джерел тепла та сильних запахів” є ключовим фактором збереження його якості.

“Надмірне тепло може спричинити танення шоколаду або утворення білої, порошкоподібної поверхні, відомої як наліт, у той час як сильні запахи можуть проникати в шоколад, змінюючи його делікатний профіль смаку”, – пояснили експерти.

TikTok-блогерка Урсула з Sweet Tooth Candy погоджується, що, всупереч поширеній думці, холодильників слід уникати.

“Це спричинить конденсацію — тобто вологу, тобто воду — і якщо ви працюєте з шоколадом, ви знатимете, що він зроблений з олії, і ви будете знати, що олія та вода не змішуються”, – додає вона.

Експерти Wheeldon Brothers наголосили на важливості щільного загортання відкритого шоколаду у фольгу або назад у оригінальну упаковку, що закривається, де це можливо.

“Це запобігає впливу повітря та вологи, які з часом можуть погіршити його смак і текстуру, гарантуючи, що кожен шматок буде таким же смачним, як і перший. Вищі температури дозволяють ароматичним ноткам какао стати більш вираженими, тому намагайтеся зберігати свій шоколад при постійній температурі від 18 до 21°C для найкращого смаку”, – зазначили у компанії.

Рекомендації стосовно шоколаду

Раніше УНІАН повідомляв, скільки можна їсти шоколаду в день.

Науковці розповіли, як шоколад впливає на здоров’я мозку. Певні сполуки в какао, яке є основним інгредієнтом шоколаду, називаються флаванолами, що володіють антиоксидантними властивостями та можуть боротися з вільними радикалами, які спричиняють окислювальний стрес усередині тіла та пошкоджують клітин.

www.unian.ua