Чому не варто використовувати валізи для зберігання речей: експерт попередив про наслідки

Чому не варто використовувати валізи для зберігання речей: експерт попередив про наслідки

За словами експерта, перевантаження валізи може завдати багато шкоди / фото ua.depositphotos.com

Дехто з людей після літніх відпусток може використовувати валізи для зберігання речей, адже цей спосіб є доволі зручним, однак це може бути не найкращою ідеєю. Експерт зі зберігання речей Скотті Еванс вважає, що з таким підходом варто бути обережним, пише Express. 

За його словами, це пов’язано з тим, що важкі предмети можуть створювати велике навантаження на блискавки та колеса валізи, що призводить до серйозних пошкоджень та проблем з безпекою. Відомо, що валізи призначені для перевезення легких речей, таких як одяг, а не важких, а саме книг, тренажерів чи навіть кухонних приладів. 

Еванс зауважив, що переповнення валізи може призвести до того, що блискавки та колеса зламаються, що ускладнить користування валізою, а ваші речі навіть можуть висипатися в найневдаліший момент. 

Відео дня

“Ще більш небезпечно, коли люди намагаються піднятися сходами та ескалаторами з перевантаженими валізами. Валізи не призначені для перенесення важких речей, і люди наражають себе на ризик травм, розтягнень і навіть нещасних випадків, якщо валіза вислизає з рук. Підняття важких валіз також може підвищити ризик нещасних випадків і травм, особливо якщо ви не користуєтеся професійною допомогою під час переїзду”, – попередив експерт.

Він підкреслив, що замість цього люди мають використовувати спеціально розроблені коробки для перевезення важких і громіздких речей, аби запобігти травмам та псуванню речей.

“Ручні візки також можуть значно полегшити процес переміщення речей до нового помешкання чи сховища та зменшити фізичне навантаження на організм. Важливо також не переносити великі меблі самотужки. Попросіть друзів про допомогу або скористайтеся послугами професійних вантажників. Професійна команда не лише має досвід та обладнання для роботи з важкими вантажами, але й часто може зробити це більш ефективно та безпечно”, – рекомендує фахівець.

Еванс додав, що перевантаження валіз може завдати стільки шкоди, що врешті-решт вам доведеться їх замінити, адже це лише додасть додаткових витрат до вашої наступної відпустки. 

Інші поради для дому

Раніше вчені виявили несподіваний ризик для людини від використання мікрохвильової печі. За словами експертів, цей кухонний прилад потрібно мити частіше, ніж зазвичай це роблять люди. 

“Ми припускаємо, що мікрохвильові печі насправді вибирають з безлічі бактерій, присутніх у повітрі та на поверхнях, ті, що здатні протистояти випромінюванню”, – розповів мікробіолог Мануель Поркар.

Також стало відомо, яке місце є найбруднішим в будинку. За словами науковців, кухня – це найнебезпечніше місце. Якщо бути точнішим, то це – кухонна раковина, в якій мешкає багато хвороботворних бактерій, і їх тут навіть більше, ніж у громадському туалеті.

www.unian.ua