Чому жіночі штани не мають таких кишень, як чоловічі: експерти здивували причиною

Чому жіночі штани не мають таких кишень, як чоловічі: експерти здивували причиною

Відсутність нормальних кишень у жіночих штанах почалася ще сотні років тому / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви коли-небудь порівнювали розмір кишень у чоловічих та жіночих штанах, то, ймовірно, зрозуміли, що у чоловіків вони майже вдвічі більші, ніж у жінок. Тому замість того, аби зберігати телефон, гаманець та ключі в кишенях штанів, більшість жінок змушені носити сумку, куди б вони не пішли. Видання Mirror пояснило, чому жіночі штани не мають таких функціональних кишень.

У How Stuff Works розповіли, що кишені почали пришивати до чоловічого одягу близько 400 років тому, а в жіночому одязі ця функція була відсутня. Зазначається, що це було зроблено для того, аби зберегти їхні стрункіші силуети, адже вважалося, що носіння предметів у кишенях зробить одяг об’ємним та надасть йому негарних форм. 

“Дехто каже, що це був спосіб зробити жінок безправними. Якби вони не мали можливості таємно носити речі, їм було б важче подорожувати самостійно або вести таємні справи”, – наголосили у матеріалі, наводячи ще одну версію.

Відео дня

Проте у 1891 році Товариство раціонального одягу почало пришивати кишені до тогочасних суконь. Також у 1920-х роках модельєр Коко Шанель додала кишені до піджаків, проклавши шлях до їх появи у джинсах у 1970-х роках. 

“Багато жіночого одягу все ще переважно без кишень, або з крихітними кишеньками, які не можуть вмістити більше ключів. Деякі експерти кажуть, що це пов’язано з чоловічим домінуванням в індустрії моди, що саме по собі є загадковим, а також з дизайнерами, які вважають моду важливішою за функцію. (Крістіан Діор, як стверджують, сказав: “Чоловіки мають кишені, щоб тримати в них речі, а жінки – щоб прикрашати”), – додали у заяві товариства. 

Вже у 2014 році сайт Mashable опитав п’ять модних брендів про розмір їхніх кишень, аби з’ясувати, чи достатнього вони розміру, аби вмістити iPhone 6 – найбільша модель iPhone на той час. У дослідження йдеться про те, що “керівники заявили, що розглядають можливість збільшення кишень на своїх жіночих штанах, але не дали жодних обіцянок”.

Вже десять років після цього жінки й далі продовжують скаржитися на рівність розмірів кишень у чоловічому та жіночому одязі. За словами однієї користувачки Reddit, це пов’язано з профілем фігури. 

“Вигини пісочного годинника порушуються повними кишенями. Можна ускладнити ситуацію, додавши до неї рекламодавців і дизайнерів, які відчувають потребу в альтернативному контейнері (контейнерах) для зберігання речей і розглядають сумочку як дійну корову. Але в цьому випадку естетика була на першому місці”, – підкреслила вона.

Ще одна користувачка розповіла про своє знайомство з дизайнером одягу Zara.

“Ось мій шанс! Близько 20 хвилин я просила її зробити більше кишень на одязі, поки вона терпляче чекала, коли я закінчу, а потім швидко вставила: “Так, я завжди роблю кишені на всіх моїх моделях, але бухгалтерія відбирає їх”. Втрата двох кишень на парі штанів може означати 60-80 тисяч доларів додаткового прибутку по всьому світу”. Далі вона перераховує всі моделі, які вони відбраковують, зайві ґудзики, кльоші та принти, доки не стає зрозуміло, що модою дійсно керують бухгалтерії. Якщо вам потрібні кишені, зверніться до маленького дизайнера на ринку”, – додала вона.

Модні цікавинки 

Раніше УНІАН розповів про наймодніше взуття наступної осені. Серед них є ботильйони з квадратним носком, кросівки на платформі, високі чоботи-панчохи та інше взуття. 

Також було названо речі, які не варто носити жінкам після 50 років. Зокрема йдеться про босоніжки на платформі, квітковий сарафан, надмірно великий одяг та інші речі. 

www.unian.ua