Чому люди менше їдять у спеку: відповідь вчених

Чому люди менше їдять у спеку: відповідь вчених

Вчені пояснили, чому люди менше їдять у спеку / фото Reuters

Під час спеки апетит зменшується, і наука знайшла пояснення, чому ми менше їмо в такі періоди. Про це пише Mirror.

Зазначається, що у спекотні хвилини ми рідше заглядаємо в холодильник, і навпаки, коли температура падає, багато хто постійно перекушує. Американські вчені встановили фундаментальний біологічний імпульс, який обумовлює нашу тягу до їжі: вся справа в калоріях.

“Ми виявили, що люди в холодному середовищі споживають більше калорій”, – розповів експерт з харчування Еллісон Чайлдресс з Техаського технічного університету.

Відео дня

Зазначається, що калорії, по суті, є енергією, і під час метаболізму вони виробляють тепло, яке може бути вирішальним для збереження тепла в холодних умовах. При цьому із закінченням холодної пори року та настанням тепла багато хто відчуває себе менш голодним.

“Наші тіла виробляють тепло за рахунок витрат енергії, включаючи процес перетравлення їжі. … З кожних 1000 калорій, які ми споживаємо, лише 250 стають придатними для використання енергією, а решта розсіюється у вигляді тепла. Під час спекотних періодів ваше тіло надає перевагу охолодженню, а не перетравленню їжі, тому ви, природно, відчуваєте менше голоду. Ваш апетит зменшується, і ваше тіло використовує свої жирові запаси для отримання енергії”, – йдеться у статті.

Останні новини дієтології

Раніше УНІАН писав, чи можна лягати спати голодним насправді. За словами лікарів, якщо людина за день з’їдає достатню кількість їжі і отримує потрібну їй кількість калорій, то не їсти перед сном можна і навіть потрібно.

При цьому дуже часто буває так, що люди на правильному харчуванні відчувають голод перед сном – і це нормально.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Кому не можна їсти диню в жодному разі: користь і шкода продукту для здоров’я
  • Названо небезпечні побічні ефекти від вживання великої кількості яєць
  • Названо три ефективні продукти від запалення суглобів
  • www.unian.ua