У світі частішають випадки хвороби Паркінсона: вчені знайшли їжу, яка захищає від цього

У світі частішають випадки хвороби Паркінсона: вчені знайшли їжу, яка захищає від цього

Морська капуста дуже корисна для здоров’я / фото ua.depositphotos.com

Вчені заявляють, що хвороба Паркінсона – це нейродегенеративне захворювання, яке розвивається найшвидше у світі. Однак, є продукт, який може захистити від нього.

Як пише Еxpress, хвороба Паркінсона спричинена втратою нейронів, які виробляють дофамін. Цей нейромедіатор бере участь у контролі рухів і мисленні.

У міру старіння населення планети кількість хворих стрімко зростає і становить майже 10 мільйонів у всьому світі.

Відео дня

“Хвороба Паркінсона спричинена пошкодженням нейронів через надмірне виробництво активних форм кисню. Вчені кажуть, що придушення генерації активних форм кисню є “суттєвим”, оскільки це фатально для дофамінергічних нейронів, які керують нейромедіаторами дофаміну”, – зазначає видання.

Японська дослідницька група підтвердила фізіологічний ефект поліфенолів Ecklonia cava, антиоксидантів морських водоростей, для профілактики хвороби Паркінсона.

Науковці провели два типи тестів на рухову функцію, використовуючи модель мишей із хворобою Паркінсона, яких щодня протягом тижня перорально годували антиоксидантами, а потім вводили ротенон, природну сполуку, що міститься в коренях кількох видів рослин.

Виявилось, що рухова функція, яка була знижена ротеноном, була відновлена. Керівник дослідження, професор Акіко Кодзіма-Юаса, розповів, що також було покращено моторику кишечника та структуру слизової оболонки товстої кишки.

Крім того, клітинні експерименти з використанням модельних клітин хвороби Паркінсона також підтвердили біохімічну взаємодію профілактичного ефекту морської капусти. Результати перевірки показали, що антиоксиданти активують фермент AMPK, внутрішньоклітинний датчик енергії, і пригнічують виробництво активних форм кисню, які викликають загибель нейронних клітин.

“Це дослідження свідчить про те, що антиоксиданти Ecklonia cava можуть зменшити пошкодження нейронів шляхом активації AMPK і пригнічення внутрішньоклітинного виробництва активних форм кисню. Є надія, що Ecklonia cava стане ефективним інгредієнтом у профілактиці хвороби Паркінсона”, – каже професор Акіко Кодзіма-Юаса з Університету Осаки Метрополітен.

Що їсти для покращення здоров’я

Дослідники зі Швеції та Німеччини виявили, що заміна вершкового масла сумішшю оливкової та високоякісної рослинної олії покращує рівень холестерину та довгострокове здоров’я серця.

Нове дослідження показало, що щоденне вживання одного авокадо покращує сон і якість дієти. Вони виявили, що показники серцево-судинного здоров’я знизилися у тих, хто утримувався від споживання авокадо, тоді як ті, хто їли його не мали подібної тенденції.

www.unian.ua