Можна навіть діабетикам: дієтологи поділилися десертом для покращення рівня цукру в крові

Можна навіть діабетикам: дієтологи поділилися десертом для покращення рівня цукру в крові

За словами дієтологів, поєднання цих продуктів не завдасть шкоди для організму / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви належите до тих людей, які живуть з діабетом, то, можливо, ви відмовляєтеся від десертів, побоюючись, що вони піднімуть рівень цукру в крові. Дослідження показують, що одна з найпоширеніших думок серед людей, які живуть з цим захворюванням, полягає в тому, що їм варто обмежити солодке, проте не всі десерти є однаковими, пише EatingWell.

“Десерти, які сприяють зниженню рівня цукру в крові, повинні мати баланс білків, клітковини та корисних жирів”, – зазначила магістр медицини, доктор філософії, лікар-дієтолог з Нью-Джерсі Аліса Смолен.

Проте все ж є десерти, які можна спокійно їсти діабетикам. Дієтологи розповіли, який десерт найкраще підходить для такого захворювання та чим він корисний.

Відео дня

На що варто звернути увагу під час вибору десерту

Відомо, що більшість десертів містять багато простих вуглеводів, доданих цукрів та насичених жирів. Їх можна їсти час від часу людям без діабету. Проте, якщо ви маєте цю хворобу, то вам варто бути більш свідомими у споживанні солодощів. 

“Дослідження показують, що поєднання білків з вуглеводами допомагає поліпшити реакцію крові на рівень цукру. Шукайте співвідношення вуглеводів і білків 1:1 або 2:1 з додаванням жирів, коли читаєте етикетки на продуктах або “Факти про харчування”, – рекомендує доктор медичних наук, спортивний дієтолог Джена Браун.

За її словами, клітковина також може бути корисною. 

“Клітковина є ключовим компонентом у контролі рівня цукру в крові, оскільки вона допомагає підтримувати і стабілізувати рівень глюкози”, – додає Аліса Смолен.

Найкращий десерт для покращення рівня цукру в крові 

Десертом №1, який схвалений дієтологами, є полунично-шоколадне грецьке йогуртове печиво.

“Грецький йогурт з незбираного молока – чудове джерело білків і жирів у поєднанні з багатими на клітковину ягодами полуниці, які є джерелом натурального цукру”, – підкреслює Браун.

За даними дослідження, такі ягоди, як полуниця, можуть покращити рівень цукру в крові та інсуліну після їди для людей з інсулінорезистентністю або метаболічним синдромом.

До цього рецепту можна навіть додати горіхи, аби отримати додатковий хрускіт та клітковину. Нещодавні дослідження показали, що дієта з високим вмістом клітковини може допомогти покращити контроль рівня цукру в крові, ліпідів у крові та запалення – всіх важливих маркерів здоров’я для людей, які живуть з діабетом.

Крім того, експерти кажуть, що чорний шоколад є ідеальним завершальним елементом для цього смачного десерту. 

“Какао, що міститься в чорному шоколаді, є функціональним продуктом з високим вмістом поліфенолів, який асоціюється зі зниженням резистентності до інсуліну”, – зауважує Браун.

Інші корисні поради для здоров’я

Раніше експерти назвали шість корисних напоїв для мозку, які варто пити людям за 40 років. Зокрема йдеться про латте з куркумою, чорничний смузі, буряковий сік та інші напої. 

Також лікарі назвали найкорисніші види сиру, які можна їсти людям з високим рівнем холестерину. Водночас варто відмовитися від жирного козячого сиру, чедеру та колбі, які мають найбільшу кількість насичених жирів на унцію.

www.unian.ua