Може лише нашкодити: експерт застеріг від використання відомого способу “економії пального”

Може лише нашкодити: експерт застеріг від використання відомого способу "економії пального"

За словами фахівця, такі поради можуть призвести до серйозних проблем в автомобілі / фото REUTERS

Багато водіїв шукають способи, аби зменшити споживання пального під час користування автомобілем. У соцмережі TikTok на цю тему завірусилися відео, в яких йдеться про те, що потрібно їхати по автомагістралі з великими транспортними засобами, адже це може покращити економію пального. Однак засновник компанії Sell My Car Online Тодд Бялашевський каже, що це не так, а такий спосіб може призвести до серйозних аварій, пише Express.

“Хоча є спокуса заощадити гроші, де тільки можна, причіпний рух не є правильним рішенням. По-перше, занадто близьке слідування за автомобілем означає, що у вас погіршується видимість навколишнього простору, обмежується маневреність і скорочується час реакції. Все це підвищує ймовірність аварії. Не кажучи вже про те, що у Великій Британії їзда у хвості автомобіля є незаконною і може призвести до серйозних штрафів. Твердження, що цей хак заощадить вам гроші, також не завжди відповідає дійсності, оскільки додаткове навантаження на гальма в кінцевому підсумку призведе до витрат на їх знос”, – пояснює експерт.

За словами Тодда, автомобілісти не повинні довіряти всім порадам щодо водіння, які вони чують у соціальних мережах.

Відео дня

“Мораль цієї історії полягає в тому, що не варто поспішати вірити всьому, що ви бачите в TikTok – багато з цих зломів приносять більше шкоди, ніж користі. Тож, якщо ви вирушаєте в літню подорож, не забувайте дотримуватися пристойної дистанції, щоб убезпечити себе та інших”, – підсумував експерт.

Водночас Бялашевський радить постійно перевіряти правильний тиск у шинах, аби підвищити паливну економність. Якщо використовувати точний манометр та повітряний компресор, коли шини холодні, то водії зможуть зменшити опір коченню свого автомобіля. Це означає, що автівка витрачатиме менше енергії на тертя. 

Крім того, водії можуть зменшити споживання пального, прибравши непотрібні речі з багажника або ж вимкнувши кондиціонер на швидкості менше ніж 50 миль/год (80 км/год – УНІАН) і плавно прискорюючись, де це можливо.

Інші поради автомобільних експертів

Раніше автомобільний механік Скотті Кілмер розповів про стильну автівку, яка має гарний вигляд, проте може мати проблеми з електрикою. Зокрема багато водіїв розповіли, що страждали від несправностей коробки передач, в той час, як багато інших мають зношені маховики та неправильно вирівняні задні двері.

Також експерт з вживаних автомобілів назвав моделі авто, яких варто уникати. Він зазначив, що їхня проблема полягає у двигуні, який може часто ламатися. 

“Я знаю, що останнім часом про нього багато писали в пресі, але він також має бути на першому місці в цьому списку. Ви знайдете цей двигун у Fiesta, Focus, B-Max, C-Max – це як чума. Вони є скрізь, але ви не хочете розлучатися зі своїми кровно заробленими грошима за один з них, тому що, швидше за все, він буде працювати погано”, – зауважив він. 

www.unian.ua