Додатковий вітамін C: експерти назвали простий інгредієнт, який варто додавати до чаю

Додатковий вітамін C: експерти назвали простий інгредієнт, який варто додавати до чаю

Також додавання цього інгредієнта збереже у чаї велику кількість корисних сполук / фото ua.depositphotos.com

Незалежно від того, чи часто ви п’єте чай або рідко, цей напій має багато корисних властивостей завдяки антиоксидантам, які є в заварці. Проте є одна річ, яку можна додати до чаю, аби зберегти ці сполуки у вашій чашці, або навіть посилити їхню користь для здоров’я. Провідні експерти з харчування розповіли для EatingWell, чому варто додавати цей інгредієнт до чаю та чим це корисно.

За словами експертів, йдеться про лимонний сік. Якщо його додати до чаю, то він допоможе зберегти в цьому напої антиоксиданти. 

“Нещодавнє дослідження вивчало вплив лимонного соку на чай мате (різновид чаю, широко відомий як мате). Дослідники виявили, що додавання лимонного соку та охолодження чаю підвищує його антиоксидантну активність. Учасники дослідження також сказали, що їм більше подобається чай, приготований таким чином, ніж звичайний. Попередні дослідження показали, що додавання аскорбінової кислоти (також відомої як вітамін С, яка є однією з двох кислот у лимонному соку) до зеленого і чорного чаю також сприяє підвищенню вмісту антиоксидантів у заварці”, – йдеться у матеріалі.

Відео дня

Доктор медичних наук Патриція Баннан зазначила, що додавання лимона до чаю може зробити антиоксиданти, такі як катехіни, стабільнішими та здатними засвоюватися організмом. 

“По суті, лимон діє як природний консервант для антиоксидантів чаю”, – пояснила вона.

Водночас вчений-дієтолог Тейлор Уоллес каже, що катехіни є відносно нестабільними у некислих середовищах, таких як тонкий кишківник. 

“І вітамін С, і цитрусові соки взаємодіють з катехінами, запобігаючи їх руйнуванню. Додавання лимонного соку до чаю може значно зберегти велику кількість цих сполук, пропонуючи трохи додаткового вітаміну С у вашому раціоні”, – зауважив він. 

Інші цікаві матеріали про чай

Раніше експерти поділилися рецептом, завдяки якому ваш холодний чай стане ще смачнішим. За їхніми словами, найкращим інгредієнтом для цього може стати джем. Якщо додати його до напою, то це буде не лише смачно, а й красиво. 

Також раніше було розкрито користь жасминового чаю. За словами дієтологів, цей напій є корисним для кишнівника, настрою та шкіри. 

“Жасминовий чай – багате джерело антиоксидантів, таких як катехіни, тип поліфенолу, який приносить багато користі для здоров’я”, – розповіла дієтологиня Умо Каллінс.

www.unian.ua