Лікар назвав продукт, який він їсть щодня, і розкрив 5 причин, чому це варто робити

Лікар назвав продукт, який він їсть щодня, і розкрив 5 причин, чому це варто робити

Зокрема йдеться про різні види ягд / фото ua.depositphotos.com

Популярний лікар-терапевт Амір Хан розповів, що він ніколи не проводить свій день без ягід, адже вони мають позитивний вплив на здоров’я людини, пише dailymail.

Лікар зазначив, що бере ягоди з собою на роботу та додає їх у свій ранковий раціон. Попри те, що вони можуть коштувати дорого, терапевт зауважує, що вони варті того, аби їх їсти. Крім того, люди можуть вживати й заморожені ягоди, які не так сильно вплинуть на бюджет.

Амір Хан наголосив, що ягоди допомагають знизити чутливість до інсуліну, а також містять багато клітковини та антиоксидантів. За його словами, є п’ять причин, чому він їсть ягоди всіх видів кожного дня. 

Відео дня

Ягоди містять антиоксиданти

Лікар підкреслив, що ягоди містять його “улюблені” антиоксиданти, які він назвав “маленькими ремонтниками” організму людини. 

“Вони допомагають усунути пошкодження, спричинені нестабільними молекулами, які називаються вільними радикалами, що у великій кількості можуть пошкоджувати наші клітини та викликати запалення”, – пояснив д-р Хан. 

Терапевт додає, що чорниця, ожина та малина містять найвищий рівень антиоксидантів. 

Ягоди допомагають покращити чутливість до інсуліну

За словами терапевта, лабораторні дослідження та дослідження на людях показали, що ягоди можуть покращити резистентність людини до інсуліну та знизити загальний рівень цукру в крові. Зазначається, що високий рівень цукру в крові може бути пов’язаний з проблемами з нирками, діабетом та хворобами серця. 

“Ягоди можуть допомогти поліпшити рівень цукру в крові, покращуючи реакцію інсуліну на їжу з високим вмістом вуглеводів, таким чином підтримуючи рівень цукру в крові на здоровому рівні”, – зауважив лікар.

Ягоди містять багато клітковини

Амір Хан підкреслив, що ягоди містять клітковину, тому вони корисні для здоров’я нашого кишківника. 

“Вона (клітковина) допомагає нам довше залишатися ситими. Вважається, що багато людей… не отримують достатньої кількості клітковини в своєму раціоні, тому поповніть свій запас клітковини за допомогою ягід”, – порадив він.

Ягоди допомагають знизити рівень холестерину 

Доктор Хан запевняє, що ягоди можуть допомогти знизити рівень холестерину, а також запобігти його окисленню або пошкодженню. 

“Початкові дослідження показали, що ягоди можуть знизити рівень холестерину ЛПНЩ, який вважається шкідливим холестерином”, – додав він. 

Ягоди допомагають зберегти серце здоровим

“Усередині наших кровоносних судин розташовані так звані ендотеліальні клітини, які виконують багато важливих функцій, таких як контроль кров’яного тиску та сприяння згортанню крові. Але ці клітини можуть пошкоджуватися через такі речі, як куріння, що також може перешкоджати їм виконувати свою роботу. Це називається ендотеліальною дисфункцією, але вважається, що ягоди покращують функцію наших ендотеліальних клітин, якщо їх регулярно додавати в їжу”, – пояснив лікар.

Крім того, Хан радить додати ягоди до свого раціону через їхній чудовий смак. 

Інші корисні продукти для здоров’я

Також стало відомо, як абрикос впливає на кров’яний тиск людини. За словами фахівців, один свіжий абрикос містить 16,8 калорій, 4,55 міліграма кальцію та значну кількість вітаміну С та інших поживних речовин. Цей фрукт може стати природним джерелом їжі, яке може захистити вас від серцево-судинних захворювань і підвищеного кров’яного тиску.

Крім того, дієтологи назвали десерт, який можна їсти навіть людям з діабетом. Відомо, що більшість десертів містять багато простих вуглеводів, доданих цукрів та насичених жирів, проте є ті, які можна їсти та не перейматися про наслідки. 

www.unian.ua