Проїде понад мільйон кілометрів: популярний механік поділився надійним вживаним автомобілем

Проїде понад мільйон кілометрів: популярний механік поділився надійним вживаним автомобілем

Цього разу автомеханік розповів про Volvo 740, який випускався з 1982 по 1992 роки / скриншот

Один з найвідоміших механіків на Youtube Скотті Кілмер радить водіям, які шукають недорогий, але цікавий класичний автомобіль, звернути увагу на модель, яка відома своєю особливою надійністю та якістю збірки, пише Express.

У своєму нещодавньому відео експерт розповів про старі автомобілі, якими досі приємно користуватися і які дешево купити. За його словами, Volvo 740 1980-х років все ще може добре їздити після тривалого використання.

“Коли кажуть, що вони вже не роблять їх такими, як раніше, ось вам чудовий приклад. Ось старий Volvo з пробігом понад 300 000 миль (480 тисяч кілометрів – УНІАН), і він все ще працює досить добре. Мушу сказати, що цей хлопець [власник] уклав угоду століття. Він купив його за 1 500 доларів і з того часу проїхав на ньому понад 200 000 миль (320 тисяч кілометрів – УНІАН). Ось що я називаю угодою! Це універсал, і, як бачите, це повнорозмірний універсал – подивіться на простір, який ви отримуєте. Ви можете покласти дуже багато речей в один з них”, – наголосив Скотті.

Відео дня

Проїде понад мільйон кілометрів: популярний механік поділився надійним вживаним автомобілем

Volvo 760 / фото Вікіпедія

У виданні нагадали, що Volvo 740, який випускався з 1982 по 1992 роки, був великим сімейним седаном та універсалом, який добре продавався у більшості країн світу завдяки своїй безпеці та надійності. 

Попри те, що останніми роками ціни на них різко зросли, адже вони стали привабливішими для колекціонерів, покупці можуть купити Vol 740 за майже 2 тисячі доларів, а потужніша модель 760 продається за ціною до 6,5 тисяч доларів. 

Коли автомеханік зазирнув під капот, то побачив, що більшість компонентів двигуна все ще були заводськими, за винятком трансмісії.

“Це хороші двигуни, вони чотирициліндрові, але колись у мене були люди в Техасі, в яких я брав покататися на одному з них, і вони запитували: “О, це V8 під капотом?”, а я відповідав: “Ні, чотирициліндровий”. Перегонові жокеї постійно переганяють і переганяють їх, а ці – розривають прокладку ГБЦ. Цей хлопець, очевидно, подбав про це, і доказом цього є те, що він проїхав понад 300 000 миль (480 тисяч кілометрів – УНІАН), і це все ще на оригінальному двигуні. Це багато говорить про те, наскільки міцними були ці машини”, – додає Скотті Кілмер.

Після чого автомеханік сів за кермо машини та заявив, що Volvo 740 їде безпечно, оскільки це один із перших серійних автомобілів, які оснащені подушками безпеки. 

“Раніше це було однією з головних переваг Volvo, [вони були] надзвичайно безпечними автомобілями – вони були першими, хто дійсно оснастив їх подушками безпеки. Ви сідаєте в таку стару річ, як ця, і вона може бути старою, але я відчуваю себе в безпеці. У мене немає відчуття, що я в маленькій бляшанці, в яку щось вдаряється і все закінчується. Коли ми робимо кілька поворотів, він все ще поводиться досить добре, як для універсала. Що я чую? Нічого. Я не чую підшипників коліс, не чую підшипників трансмісії, не чую підшипників двигуна. Це той тип Вольво, який може проїхати більше мільйона миль, якщо про нього дбати”, – запевнив Скотті.

Інші поради автомобільних експертів

Раніше Скотті Кілмер розповів про стильний вживаний автомобіль, який має багато несправностей. За його словами, йдеться Range Rover Evoque 2013 року випуску.

Зокрема під час огляду експерт під’єднав інструмент для сканування кодів несправностей до прикладу 2013 року. Він розповів, що з конкретним автомобілем, який він зафіксував, була низка незначних проблем.

Також Кілмер поділився автомобілем, двигун якого буде працювати десятиліттями. У своєму нещодавньому відео на Youtube експерт показав старий позашляховик Toyota, який проїхав майже 650 тисяч кілометрів. 

www.unian.ua