Mars купує виробника Pringles за $36 мільярдів

Mars купує виробника Pringles за $36 мільярдів

Американська продовольча компанія Mars Inc погодилася придбати відомого виробника сухих сніданків Kellanova (колишня назва Kellogg's) за майже 36 мільярдів доларів США, об’єднавши дві великі харчові компанії і зробивши цю угоду однією з найбільших цьогоріч.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

У спільній заяві компаній йдеться про те, що Mars заплатить готівкою $83,50 за акцію Kellanova, виробника чіпсів Pringles і вафель Eggo.

Акції Kellanova виросли на 7,9% ще до початку біржових торгів в Нью-Йорку у середу.

Зазначається, що нині індустрія упакованих харчових продуктів переживає непрості часи на тлі зменшення обсягів продажів, сповільнення темпів свого зростання та послаблення попиту з боку споживачів у світі.

Крім цього, компанії шукають інновації та нові ринки, щоб збільшити продажі, оскільки покупці починають відмовлятися від їхніх товарів через зростання цін.

Для Mars купівля компанії Kellanova допоможе диверсифікувати портфель шоколадних виробів від какао, ціни на яке цього року зросли до історичного рівня. Kellanova також допоможе Mars збільшити обсяги продажів на міжнародних ринках.

Аналітики заявили, що угода між Mars і Kellanova не викличе серйозних питань з боку антимонопольних регуляторів через обмежене збігання між продуктами обох компаній.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році друга найбільша у світі компанія-виробник продуктів харчування Mondelēz International та американська продовольча компанія Mars заявили, що припиняють інвестиції в Росію через її агресію проти України.

www.ukrinform.ua