В Україні дешевшає ріпчаста цибуля – EastFruit

В Україні знову дешевшає ріпчаста цибуля; її відвантажують по 7-13 грн/кг (0,12-0,22 дол./кг), що в середньому на 17% дешевше, ніж минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в EastFruit.

“В Україні знову дешевшає ріпчаста цибуля, в результаті чого вже сьогодні ціни на цю продукцію впали нижче рівня минулого року. Сьогодні фермери України готові відвантажувати цибулю по 7-13 грн/кг (0,12-0,22 дол./кг), що в середньому на 17% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня”, – йдеться у повідомленні.

Учасники ринку пояснюють знижувальний ціновий тренд великою пропозицією продукції на ринку, тоді як попит на цибулю досить невисокий. Більшість господарств почали активно розпродавати наявні запаси некондиційної продукції.

За оцінкою низки фермерів, в нинішньому сезоні доволі мало якісної цибулі, придатної для закладання на зберігання. Водночас через погодні умови помітно зріс відсоток втрат і частка некондиційної продукції, яку виробники прагнуть збути в першу чергу.

Аналітики проєкту повідомили, що наразі ціна на цибулю в Україні вже в середньому на 12% нижча, ніж у середині серпня 2023 року.

При цьому дехто з гравців ринку прогнозує підвищення ціни, адже вже у вересні запаси цибулі в господарствах істотно скоротяться.

Як повідомлялось, сезон лохини українського виробництва завершиться раніше; ціна на ягоду коливається в діапазоні 70 -130 грн/кг (1,71-3,17 дол./кг).

www.ukrinform.ua

Exit mobile version