6 молочних продуктів із найнижчим вмістом цукру: що додати до раціону

Названо молочні продукти з низьким вмістом цукру / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay

Дієтологи назвали молочні продукти з низьким вмістом цукру, які вам слід включити до свого раціону, пише eatingwell.com.

“Щоб скоротити споживання доданого цукру, вам не обов’язково повністю відмовлятися від молочних продуктів. Віддавайте перевагу несолодким молочним продуктам, що не містять цукру. Таким чином, ви отримаєте білок, а також поживні речовини, що зміцнюють кістки і нарощують м’язи”, – йдеться в публікації.

Молочні продукти з низьким вмістом цукру

Звичайний грецький йогурт. Знежирені або нежирні грецькі йогурти без проціджування містять багато білка і мало насичених жирів. Це чудовий замінник сметани, і його можна легко додавати до різних страв і закусок, щоб збільшити споживання білка та кальцію, зазначила дієтологиня Еліза Вітакер. Ба більше, йогурт містить пробіотики, які підтримують здоров’я кишечника. Також дослідження показують, що вживання йогурту та інших кисломолочних продуктів пов’язане зі зниженням ризику колоректального раку, раку молочної залози та діабету 2 типу, а також із поліпшенням здоров’я кісток, шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи.

Відео дня

Кефір. Це багатий поживними речовинами ферментований молочний продукт, що пропонує кілька науково обґрунтованих переваг для здоров’я, заявила дієтологиня Джулія Тріфан. Згідно з дослідженнями, кефір може знизити вироблення декількох прозапальних білків в організмі, допомагаючи зменшити запалення і знизити ризик ускладнень, викликаних вірусами.

Сир. Ще один універсальний молочний продукт з низьким вмістом цукру, який допоможе наситити організм корисним білком.

Молоко. Один із найбільш поживних і збалансованих продуктів. Він містить білки, вуглеводи та харчові жири. Також важливо знати, що весь цукор у молоці отримано з натуральної лактози.

Сир Рікотта. У ньому мало цукру. Включення рикоти в раціон може поліпшити як солодкі, так і солоні страви, додавши поживну цінність без додаткового цукру.

Тверді сири (чеддер, швейцарський і пармезан). Є чудовими молочними продуктами з низьким вмістом цукру, які можна вживати регулярно. Вони піддаються більш тривалому процесу старіння, під час якого руйнується більша частина лактози. Це не тільки може зробити їх придатними для людей з непереносимістю лактози, але також знижує вміст цукру.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чим корисний сир – експерти назвали 3 переваги для здоров’я

www.unian.ua

Exit mobile version